Földön fekvő tüntető fején vezette át a biciklijét az amerikai rendőr

Földön fekvő tüntető fején vezette át a biciklijét az amerikai rendőr

Reggel beszámoltunk róla, hogy több amerikai városban tüntetések törtek ki, miután Daniel Cameron, Kentucky főállamügyésze sajtókonferencián ismertette, hogy a márciusban, rendőri intézkedés közben Louisville-ben lelőtt 26 éves afroamerikai Breonna Taylor ellen eljáró három rendőr közül csak az egyikük, Brett Hankison ellen emelnek vádat, és nem is gyilkosság, hanem gondatlan veszélyeztetés miatt. A vádesküdtszék a bizonyítékok alapján úgy döntött: a rendőrök lövései indokoltak voltak, mert a Taylor lakásán házkutatásra megjelenő rendőrökre Taylor barátja rálőtt, az egyiküket meg is sebesítette, és ők önvédelemből viszonozták a tüzet.

Nem emeltek vádat a Breonna Taylor-ügy rendőrei ellen, megmozdulások voltak több amerikai városban

A kentuckyi Louisville mellett több más amerikai városban is tiltakozó megmozdulások voltak a Breonna Taylor-ügy miatt csütörtökön. Annak ellenére, hogy a kentuckyi Louisville polgármestere kijárási tilalmat rendelt el helyi idő szerint este kilenc órától, a városban csütörtökön este is folytatódtak a megmozdulások.

Az alábbi videót a 444 szúrta ki Twitteren, Seattle-ben készült, több rendőr kerékpárral indult a demonstrálók irányába, egyikük átvezette a biciklijét a földön fekvő tüntető fején:

Egy helyi lap szerint a férfit máskor is látták a földön, aki vélhetően így fejezte ki elégedetlenségét, de a rendőrök kikerülték. A hatósági személy ellen többen panaszt tettek, a rendőrség kivizsgálja az ügyet, arról nincs információ, hogy megsérült-e a tüntető.