Müller Cecília: Senki nem tudhatja, hogy hordozza-e a vírust tünetmentesen, ezért lényeges az óvintézkedések betartása

Müller Cecília: Senki nem tudhatja, hogy hordozza-e a vírust tünetmentesen, ezért lényeges az óvintézkedések betartása

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni - mondta a közmédiának az országos tisztifőorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.

Látható, hogy már a közösségi terjedés a jellemző

- fogalmazott Müller Cecília, alapvető szabálynak nevezve, hogy az emberek bárhová csak egészségesen menjenek.

Arra kérte az időseket, hogy magukra is vigyázzanak. Kerüljék a zsúfolt helyeket; ha korán vásárolnak be, már sokat tettek a saját érdekükben - jegyezte meg.

A szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni. "Nagyon szeretnénk elkerülni" a szigorításokat - jelentette ki az országos tisztifőorvos.

Hozzátette: mindenki élni akarja a megszokott életét. Ugyanakkor megjegyezte, hogy természetesen létezik egy eljárásrend, vannak tervek különböző esetekre.

Senki nem tudhatja, hogy hordozza-e a vírust tünetmentesen, ezért lényeges az óvintézkedések betartása. Fontos vigyázni azokra, akiknél magas a kockázata annak, hogy súlyosan, akár halált okozva zajlana le a fertőzés

- jelezte az országos tisztifőorvos.    

Müller Cecília közölte, hogy a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, amely a pandémia felszálló ágában van. Egyre nő a kórházban ápolt emberek száma: már 589-en szorulnak kezelésre - fűzte hozzá.