Jobbik: kaszinókra, kártyatermekre is vonatkozzon a 23 órai zárás!

Jobbik: kaszinókra, kártyatermekre is vonatkozzon a 23 órai zárás!

Felháborítónak tartja a Jobbik azt a kettős mércét, hogy maradtak olyan szórakozóhelyek, melyekre nem vonatkozik az este 11 órai kötelező záróra. A Beleznay Zsuzsanna és Nunkovics Tibor által jegyzett közlemény felhívja a figyelmet, hogy a kaszinókra és kártyatermekre ez a szigorítás nem vonatkozik.

Így fogja korlátozni a kormány a szórakozóhelyek nyitvatartását

Mint ismert, még a szerdai napon jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az erősödő járványhelyzet miatt a szórakozóhelyek maximum 23 óráig lehetnek nyitva. A legfrissebb Magyar Közlöny által azt is megtudhatjuk, hogy ez a gyakorlatban, hogyan fog kinézni.

Emlékeztetnek: a kaszinóbiznisz is a Fidesz holdudvarába tartozik, és „hatalmas hasznot hoz a nertársaknak”, a nyereség pedig a legtöbb esetben „közvetlenül és adózatlanul vándorol a kormányközeli oligarchák zsebébe”. A két politikus úgy látja, ezzel ismét bővült az Orbán-kormány abszurd és álságos védekezési politikája, mert a kabinet szerint „a zsúfolt kaszinókban, a nyerőgépek és a kártyaasztalok mellett nem jelent veszélyt a vírus”.

Az ellenzéki politikusok határozati javaslatban fogják követelni a kormánytól, hogy

a kaszinókra és a kártyatermekre is terjessze ki a szigorítást,

vagy pedig azonnal törölje el a 23 óra utáni kötelező zárást.