Nemi szerv mutogatás és inzultálás a Nyugati téren - a rendőrség keresi őket

Nemi szerv mutogatás és inzultálás a Nyugati téren - a rendőrség keresi őket

Olvasónk beszámolója szerint kedd délután, két illuminált állapotban lévő fiatal férfi inzultálta a BKK egyik ellenőrét a Nyugati téren. A rendőrségre már feljelentés is érkezett az ügyben.

A beszámoló szerint szeptember 29-én kedden, délután 13:50 és 14:05 óra közötti időben a Budapest VI. kerület Nyugati téren, a 4-es 6-os villamos Margit híd felé tartó megállójában arra lett figyelmes, hogy két nem éppen tiszta állapotban lévő férfi a BKK egyik jegyellenőrét fenyegette. Többek között maszk nélkül az arcába ordítottak, szidták és még lökdösték is. 

"Látva, hogy a BKK-ellenőr közvetlen fizikai fenyegetettségben van és testi épsége is veszélyben forog, az illető segítségére siettem és próbáltam kimenteni őt a fenyegetőző két személy közeléből. Időközben megérkezett a BKK-ellenőr munkatársa is a helyszínre, akit szintén fenyegettek. Mindketten higgadtan tűrték a szidalmakat, ugyanakkor a fenyegetőzések hosszú perceken át nem enyhültek"

- írta olvasónk, hozzátéve: abban a pillanatban úgy döntött, hogy mobiltelefonjára veszi az eseményeket. 

A szóban forgó videofelvétel tanúsága szerint az elkövetők egyike közvetlen közelről a BKK-ellenőr felé fenyegető és agresszív hangnemben beszél, követeli, hogy „kérjenek tőle bocsánatot” és sérelmezi, hogy őt – vélhetően valamelyik ellenőr – „lekurvaanyázta”. Szintén elhangzott, hogy az illető elismeri, néhány pillanattal korábban lehúzta a nadrágját azért, hogy (vélhetően az ellenőr munkatársa) „szopja le a fa**át”.

Miután a két személy észrevette, hogy videóra veszi olvasónk a történteket, elkezdték őt is fenyegetni, s egész egyszerűen nem engedték, hogy felszálljon a villamosra. 

"A villamosra felszállni perceken át nem hagytak, őrjöngve, ordibálva folytatták garázda magatartásukat. Folyamatosan provokáltak, hogy üssem meg őket először, illetve megfenyegettek, hogy szétszurkálnak és szétba**nak „itt mindenki előtt” 

- mondta.

Ezután, hogy tovább provokálják, az egyik elkövető két alkalommal is olvasónk arcába vágta a telefonját. Ráadásul időközben további "barátok" csatlakoztak az elkövetőkhöz, akik ettől még bátrabbak lettek. Olvasónk ekkor azt mondta, hogyha kell megvárja a rendőröket szívesen. Ettől azonban megijedtek és némi szitkozódás után távoztak a helyszínről. 

Olvasónk jelezte, hogy feljelentést tett a rendőrségen, és a képeket, illetve az elkészült videófelvételt is elküldte a hatóságoknak, remélve, hogy mihamarabb elkapják őket. 

Az ügy jelenlegi állása szerint a VI. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság, személyi szabadság megsértése, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és szeméremsértés bűncselekmények gyanújával indított büntetőeljárást ellenük. Az elkövetőket jelenleg (a cikk megjelenése pillanatában - szerk.) is keresi a rendőrség.