AFP: A rengeteg bírálat ellenére sem mer komolyabb intézkedéseket meghozni Orbán Viktor

AFP: A rengeteg bírálat ellenére sem mer komolyabb intézkedéseket meghozni Orbán Viktor

Egyre több bírálat éri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy nem képes komolyabb intézkedésekkel megvédeni az ország lakosságát. Míg a többi szomszédos államban egyre több korlátozást vezetnek be, addig a magyar kormány egyelőre hezitál bármilyen komolyabb döntést meghozni - írja az AFP. 

Az adatokból az látszik, hogy hazánk Románia és Csehország után a

harmadik legrosszabb halálozási mutatót produkálta az EU-s országok közül, ha a megelőző egy hét áldozatainak számát egymillió lakosra vetítjük.

Ez a helyzet főként a kormány felelőtlenségét is jelenti, hiszen míg például a miniszterelnök arra buzdít saját közösségi oldalán, hogy "kevesebb Adria, több Balaton", addig olyan kínos felvételek kerülnek elő, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter éppen az Adrián hajókázik. Másrészt a Fidesz szóvívője, éppen az általa rendezett fogadáson kapta el a fertőzést.

A lap emlékeztet, a miniszterelnök elsőként megpróbálta ismételten a bevándorlókra hárítani a felelősséget, hiszen például, márciusban a kormányzati propaganda arról harsogott, hogy iráni diákok körében terjedt el a vírus idehaza. Ezzel szemben, a határok lezárása ellenére a Fidesz igyekezett megteremteni annak a lehetőségét, hogy a szeptember 22-ei szuperkupa-döntőre minél több spanyol és német szurkoló jöhessen el. Többen is úgy vélik, Orbán Viktor kerüli a húsbavágó intézkedéseket, mert túlságosan közel van a 2022-es választás. 

Falus Ferenc egykori tisztifőorvos szerint a legnagyobb baj az, hogy nyáron túlságosan is hátradőlt a kormányzat. 

"Ha továbbra is zárva maradnak a magyar határok, az arra lesz csak jó, hogy a külföldet védje a magyaroktól"

- emelte ki Falus.