Egyre feszültebb a viszony a DK és Karácsony Gergely között?

Egyre feszültebb a viszony a DK és Karácsony Gergely között?

Nem támogatja a XVIII. kerületiek többsége a többsége az Üllői úton és Nagykörúton kialakított, gépjármű forgalmat jelentősen akadályozó kerékpársávokat - erre a következtetésre jutott Szaniszló Sándor, a kerület városvezetője. A Publicus kutatása szerint a külső kerületekben élők a vesztesei a sávszűkítési döntésnek.

A 18. Kerület polgármestereként tárgyalást kezdeményezek a Fővárossal az aránytalan hátrány megszüntetése, vagy egy elfogadható mértékű, közlekedési kompenzációs csomag kidolgozása érdekében

- írta saját közösségi oldalán a DK-s politikus,.

Az Index értesülései szerint azonban többről lehet szó. Ugyanis a fővárosi DK és Karácsony Gergely között régóta feszült a viszony. Mint írják: a XVIII. kerület még Tarlós István időszakából több, tervezett kerületi fejlesztés támogatására is ígéretet kapott. Ezek közül Szaniszló Sándor választási programjában szerepeltette is az Üllői út, Nagykőrösi út felújítását, vagy a Béke téri csomópont fejlesztésének második ütemét. Most ezek a vállalásai kerültek veszélybe, miután a főváros egy tollvonással lehúzta a támogatandó projektek listájáról. 

Szintén újabb feszültséget okozott az is, hogy a díszpolgárválasztás miatt sem tudott egyességre jutni a főváros és a DK. Ebben az esetben a Fidesz-frakció segítségével sikerült döntést hozni több jelölt esetében is.