Macron szerint Franciaországot támadták meg

Macron
Emmanuel Macron/Facebook

Hazánk iszlamista terrortámadást szenvedett - mondta Emmanuel Macron a három halálos áldozatot követelő nizzai események után.

Újabb tragédia: késes támadó gyilkolt Nizzában, hárman meghaltak, egy nőt lefejeztek

Késes támadás történt csütörtök reggel a franciaországi Nizzában, a Notre Dame bazilika közelében - számolt be róla a Reuters és több külföldi lap. A rendőrség tájékoztatása szerint az incidensben három ember meghalt, közülük egy nőt lefejeztek, többen megsérültek.

Az elnök szerint Franciaországot támadták meg, hozzátéve, hogy a nap folyamán több őrizetbe vétel történt, és megsebesítették a szaúd-arábiai Dzsiddában működő francia konzulátus egyik őrét. Macron bejelentette, hogy háromezerről hétezerre növeli az utcákon járőröző, a vallási helyeket és iskolákat őrző katonák számát.

(Politico)

Agyonlőtt a francia rendőrség Avignon közelében egy lőfegyverrel fenyegetőző férfit

Agyonlőtt a francia rendőrség az ország déli részén, az Avignonhoz közeli Montfavet-ban csütörtökön egy férfit, aki a hatóság tájékoztatása szerint lőfegyverrel fenyegetett járókelőket az utcán - írja az MTI. A Europe 1 nevű francia rádiócsatorna értesülése szerint a férfi azt kiáltozta, hogy allahu Akbar (Allah hatalmas).