A Fidesz csütörtökre hétpárti egyeztetésre hívta az ellenzéket, Gulyás Gergely is ott lesz

A Fidesz csütörtökre hétpárti egyeztetésre hívta az ellenzéket, Gulyás Gergely is ott lesz
Igen, elmegyünk, és meghallgatjuk, mit szeretne a kormány

- erősítette meg lapunknak szerda este Szilágyi György, a Jobbik szóvivője a DK-s Vadai Ágnes Klubrádióban elhangzott elszólását, miszerint Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökre hétpárti egyeztetésre hívta az ellenzéket. 

Más részlettel ugyanakkor nem szolgálhatott a jobbikos politikus,

ugyanis a meghívóban nem szerepelt az egyeztetés témája, pusztán csak annyi, hogy az eseményen részt vesz Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is.

Egyébként Szilágyi György is valószínűsíti, hogy a bejelentett veszélyhelyzettel kapcsolatos kérdésekről lesz szó holnap. 

Elég lehet bemondani éjfél után, hogy munkából jövünk, munkába megyünk?

Jó próba lehet a szerda esti FTC-Juventus futballmérkőzés arra, hogy kiderüljön, például azok, akik éjfél után érnek haza - mert mondjuk a város másik felén vagy vidéken laknak -, s találkoznak a rend őreivel, büntetésre számíthatnak-e?

Amúgy Gulyás Gergely már a mai Kormányinfón is beszélt az ellenzékről - igaz, nem túl konstruktív megközelítéssel. Megjegyezte: tavasszal voltak abból viták, hogy nem jelöltek meg időkorlátot a különleges jogrend fenntartására, és azzal, hogy most konkrét, 90 napos hosszabbítást kértek, abban bíznak, hogy elnyerik az ellenzék támogatását. Szavai szerint a kormány eleget tett az ellenzék által hangoztatott kritikának. Arról is beszélt a miniszter,

kérik az Országgyűléstől, hogy a kormány által 15 napra kihirdetett veszélyhelyzetet további 90 napra hosszabbítsa meg.

A Kormányinfón a miniszter úgy fogalmazott az ellenzékkel kapcsolatban, ha már nem segítik a védekezést, ne nehezítsék azt. 

Egyelőre a kormány nem hozott olyan szabályozást, ami tiltaná, hogy az ápolók felmondjanak

Ahogy az ismert, Orbán Viktor tegnapi bejelentése után ma ismételten különleges jogrend lépett életbe hazánkban, és bár az első szabályozások így is érintik az élet több területét is, az egészségügy kimaradt ezek közül. Pedig a kormányzat éppen most készül minden orvos, egészségügyi dolgozó és egészségügyben dolgozó számára új jogviszonyt bevezetni, megszüntetve a közalkalmazotti státuszukat.

A kiindulópont mindenesetre kissé visszás. Hogy áll ehhez a Jobbik?

"Ahogy a Parlamentbe jutása után valódi jobboldali néppártként minden kérdéshez, ami az ország érdeke, abban támogatjuk a magyar kormányt. Segítünk, hogy Magyarországon az emberek minél nagyobb biztonságban és jólétben éljenek, nekünk ez a célunk"

- válaszolta Szilágyi György.

A országgyűlési képviselő továbbá közölte, remélik, hogy a koronavírus-járvány második hullámának kellős közepén végre már felelőségteljes döntéseket hoz a kormány, mert eddig csak kommunikációs eszközökkel próbáltak harcolni a vírus ellen, és magára hagyták az embereket ebben a küzdelemben. Azt szeretnénk, hogy erről legyen szó a holnapi hétpártin - tette hozzá.