Elég lehet bemondani éjfél után, hogy munkából jövünk, munkába megyünk?

Elég lehet bemondani éjfél után, hogy munkából jövünk, munkába megyünk?

Jó próba lehet a szerda esti FTC-Juventus futballmérkőzés arra, hogy kiderüljön, például azok, akik éjfél után érnek haza – mert mondjuk a város másik felén vagy vidéken laknak –, s találkoznak a rend őreivel, büntetésre számíthatnak-e? A Kormányinfón járva az Alfahír meg is kérdezte erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki elmondta, miután a meccs háromnegyed 11-kor ér véget, úgy véli, egy és negyedóra alatt haza lehet érni, vidékre mondjuk nem biztos.

Egy rendkívüli helyzetben nincs olyan megoldás, ami ne lenne valakire nézve méltánytalan. Ezt pont nem érzem problémának

 

– összegezte.

De mi a helyzet azokkal, akik munkába indulnak, vagy épp onnan tartanak haza, számukra kell-e kérni valamiféle igazolást, vagy "bemondásra" megy majd a dolog? 

Gulyás erre azt válaszolta, feltételezi (!), tudják majd igazolni magukat az emberek, a rendőrség pedig eddig sem a szankciókra helyezte a hangsúlyt. Ha tömeges lesz a probléma, majd alkotnak ennek megfelelő részletszabályokat.

A bécsi merénylet kapcsán elmondható – korábban Gulyás Gergely azt mondta, egy Észak-Macedóniából származó menekült társadalmi szempontból veszélyt jelenthet, beilleszkedési gondjai mellett – arról a személyről, aki gyilkolt, hogy nem illegális bevándorló volt.  

A kormánynak az a világos és következetes álláspontja, hogy a migráció kifejezetten veszélyes, az ellenőrizetlen migráció pedig megengedhetetlen egy állam számára a nemzet biztonsága szempontjából

 

– fejtette ki Gulyás.

Emlékezetes, országunk is fogadott be "híres menekültet" (Nikola Gruevszki – a szerk.) Észak-Macedóniából, amiről egyébként nem mondhatjuk, hogy olyan európai ország lenne, ahonnan érkezve gondot jelentene felvenni például egy osztrák életritmust.

Mi meg tudjuk ítélni, hogy ki jelent gondot és ki nem. Annál a személynél, aki 10 évig miniszterelnök volt, és akivel szemben különböző okok miatt indítottak büntetőeljárást, kicsi az esélye, hogy terrorcselekményt kövessen el

 

– zárta szavait Gulyás Gergely.