Kásler a fiatalokat hibáztatja a második járványhullámért, a Jobbik a leváltását követeli

Kásler a fiatalokat hibáztatja a második járványhullámért, a Jobbik a leváltását követeli

Kásler Miklós, az egészségügyért is felelős emberierőforrás-miniszter az egykor szebb napokat látott Magyar Nemzetnek adott interjút, melyben a fiatalokat nevezte meg a naponta nagyságrendileg száz ember életét követelő koronavírus-járvány második hullámáért. Az alákérdezésektől hemzsegő agit-prop interjúban a tárcavezető így fogalmazott:

Tömeges összejöveteleken, az éjszakai mulatókban és más vendéglátóhelyeken a fiatalok nem törődtek az óvintézkedésekkel, így lassan és alattomosan elindult a járvány felfutása.

A külföldre utazókat ugyancsak felelőssé tette, mint mondta:

Minden figyelmeztetés ellenére tömegek utaztak fertőzött országokba, és behurcolták hazánkba a vírust.

(A miniszter nagyvonalúan átsiklik afölött a tény fölött, hogy – Orbán Viktor „több Balaton, kevesebb Adria” felhívását képmutató módon megszegve – a kormánytag Szijjártó Péter egy kormányzati megbízásokból meggazdagodott oligarcha luxusjachtján, míg maga a kormányfő is egy vitorláson nyaralt épp az Adriai-tengeren.)

A közösségi médiában közzétett reagálásában a Jobbik lemondásra szólította fel Káslert. Úgy vélik, hogy

itt az ideje, hogy Kásler Miklós szembenézzen a valósággal, meglátva végre saját végzetes hibáit és bűneit, és beadja végre a magyar emberek által oly régóta várva várt lemondását!

Hozzáteszik, amennyiben a miniszter ezt nem teszi meg, akkor Orbán Viktornak kell megválnia a tárcavezetőtől, mert – mint írják –

aki felelős vezetőként nem képes felelős személyi döntéseket meghozni, az maga is alkalmatlan a vezetésre!