Mégis „több Adria”? Még Havasi Bertalan sem cáfolta Orbán horvátországi nyaralását

Mégis „több Adria”? Még Havasi Bertalan sem cáfolta Orbán horvátországi nyaralását

A Jutarnij List című horvát napilap szerint Orbán Viktor miniszterelnök az Adrián nyaralt – vette észre az Azonnali. A lap felidézi, Orbán Viktor július 10-i rádióinterjújában még úgy fogalmazott: „az embernek egyszer egy évben látnia kell a tengert, de most mégis inkább az legyen a jelszó, hogy

több Balaton, kevesebb Adria,

és akkor a járvány is féken tartható lesz”.

A Jutarnij List szerint Orbánt többen is látták a dalmáciai Hvar szigetén, amint a szigeten, illetve annak közelében egy vitorláson tölti idei nyaralását. A lap úgy tudja: egy Hansa-575 típusú, már 2500 euróért egy hétre kibérelhető vitorláson nyaralt Orbán a barátaival a horvát tengerparton.

Megjegyzik, ez a vitorlás jóval olcsóbb, mint Szijj László máltai offshore cégének Lady MRD nevű luxusjachtja, amin a múlt héten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert fotózták le. Közben Szijjártó a közösségi médiába olyan fotókat posztolt, mintha Bem rakparti irodájában dolgozna.

Megvan a hallgatás oka? Szijjártót adriai luxusjachton fotózták le, miközben elvileg az irodában egyeztetett a belarusz helyzetről

Mint ismert, a minden jel szerint elcsalt minszki választások nyomán több tízezres tüntetések zajlanak hosszú napok óta Fehéroroszországban, a kormányváltó hangulattól rettegő Aljakszandr Lukasenka pedig igyekszik menteni hatalmát, aminek érdekében nem átall erőszakot alkalmazni a hozzá még lojális rendvédelmi erők, valamint a rendőrség különleges alakulatainak (OMON) segítségével.

Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan az Azonnali kérdésére

nem cáfolta

főnökének horvátországi nyaralását, csak annyit közölt, hogy Orbán Viktor magánprogramjairól nem adnak tájékoztatást.

A horvát napilap emlékeztet, Jelko Kacin, a jelenlegi szlovén kormány szóvivője is a horvát Krk-szigeten nyaralt, majd hazaérve már azt szorgalmazta: Szlovénia tegye a kínai koronavírus szempontjából veszélyes országok listájára Horvátországot. Kiemelik, Csehország és Lengyelország mellett hazánk azon kevés ország egyike, akik még járványügyi szempontból teljesen biztonságos országnak tartják Horvátországot.

Sok az új fertőzött Horvátországban

Az előző napokhoz képest enyhén csökkent az új koronavírussal fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában - derült ki a válságstábok vasárnapi jelentéséből. Az MTI azt írja, a horvát válságstáb jelentése szerint az elmúlt 24 órában 275-tel nőtt a koronavírusos esetek száma, és elérte a 8175-öt. Szombaton még 306 újonnan azonosított fertőzöttről számoltak be.