Lemondott a NER-közeli zsidó portál főszerkesztője

Lemondott a NER-közeli zsidó portál főszerkesztője

A Köves Slomó és Bodnár Dániel nevével fémjelzett Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) érdekkörébe tartozó Neokohn főszerkesztője, Seres László lemondott – írja az „ellenlábasként” nyilvántartott Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségéhez (Mazsihisz) köthető Szombat című portál. A lap Seres (nem nyilvános) Facebook-bejegyzésére hivatkozva azt írja, döntéséhez a végső lökést az adta, hogy a cég tulajdonosai megvétózták egy HR-döntését: helyettese leváltását és egy másik kollégája kinevezését a főszerkesztő-helyettesi pozícióra.

Seres lemondásához két okot nevez meg:

Egyrészt főszerkesztői szuverenitásomat és szakmai tudásomat veszik ezzel semmibe. Jobban szeretem én eldönteni, kikkel dolgozom együtt, mint nem. Pláne, ha az illető inkább történész, mint újságíró, és az elmúlt hónapokban alapvető újságírói, médiaetikai szabályokkal, értékekkel kapcsolatban kell vitáznom vele.

Az eddig főszerkesztő leszögezi: ha a NER iránt elkötelezett beosztottja elmozdíthatatlan, akkor nyilván az egész projekt is hasonló elkötelezettséggel bír, majd hozzáteszi,

tulajdonosi elvárás a másik, neológ zsidó hitközség folyamatos támadása.

Seres köszönetet mond Kövesnek és Bodnárnak az eddigi együttműködésért, de elismeri, hogy

pár olyan cikket is átengedett közlésre, amit nem kellett volna.

Leszögezi: elérkezett kompromisszumkészsége határához.

Alig két hónapja arról számoltunk be, Köves eladja a 168 Órában és a Klubrádióban levő érdekeltségeit Milkovics Pálnak, a Pesti Hírlap tulajdonosának. Ennek előzménye az volt, hogy a 168 Órában megjelent egy fotó Orbán Viktor családjáról, ami miatt Rózsa Péter akkori főszerkesztőnek távoznia kellett.

Távozik Köves Slomó - átadja a klubrádiós és a 168 órás tulajdonrészét

Nem támogatja többé a baloldali médiát az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), ezt Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a HVG-nek adott interjújában mondta el. Az EMIH rabbija azt mondta, hogy a betegesen gyanakvó környezet miatt érzi úgy, hogy ki kell szállnia a médiaérdekeltségeiből.