Elvette egy vadász fegyverét egy szarvas

Elvette egy vadász fegyverét egy szarvas

Egy szarvasbikát keres a cseh rendőrség, miután az állat véletlenül elemelte egy vadász puskáját a múlt héten. Az eset az ország déli részén fekvő Ceské Budejovice környékén, Horní Planá település határában történt, ahol egy csapat vadász apróvad után kutatva fésülte át az erdőt - írja az MTI.

"A szarvast megijesztette egy kutya. Az állat felegyenesedett és a vadász felé rohant, elsuhant mellette és elszakította a férfi kabátjának bal ujját"

- írta honlapján a regionális rendőrség.

"A vadász bal vállán lógó, szerencsére töltetlen fegyvere rácsúszott a szarvas agancsára és az állattal együtt eltűnt"

- tette hozzá a hatóság.

Nem sokkal később, nagyjából egy kilométerre az incidens helyszínétől egy másik vadász látta az állatot, amelynek még mindig az agancsán lógott a fegyver. A vadászok átkutatták az erdőt, ám nem találták meg a puskát.

Októberben is hasonló eset történt:

Ellopta egy szarvas a vadász puskáját, azóta sem találják

Nem mindennapi vadászbalesetről számolt be a délvidéki Vajdaság ma nevű lap a szerb Blic nyomán. A cikk szerint egy bácskertesi, 38 éves ember vasárnap társaival vadászott, amikor egy szarvas támadt rá, és elvitte a puskáját. A vadászok elmondása szerint a kukoricaföldön keresztül mentek, amikor kollégájukra rontott egy körülbelül 300 kilós szarvas.