Brutális baleset volt a Forma-1-ben

Brutális baleset volt a Forma-1-ben

A Bahreini Nagydíj rajtja után Romain Grosjean csapódott a szalagkorlátba, az autó azonnal berobbant:

A Haas gyakorlatilag kettészakadt, a pilóta a lángok közül, bicegve ugrott ki:

Grosjean életét a glória és a túlélőcella mentette meg, miután a karosszériát konkrétan kettévágta a szalagkorlát.

Frissítés:

A pilóta enyhe égési sérüléseket szenvedett a kezein és a bokáin. A csapat közleménye szerint 53 G volt a becsapódás ereje, és Grosjean 28 másodperc alatt szabadult ki a lángoló autóból.

Frissítés 2:

A szalagkorlát pótlása miatt több mint egy órán keresztül állt a verseny, az újraindítás után nem sokkal egy éles jobbkanyarban Lance Stroll zárta be a kaput Danyiil Kvijat előtt. Az orosz hiába hagyta el a pályát, nem tudta elkerülni, hogy felöklelje a kanadait, akinek a Racing Pointja fejreállt.

A futamon még egy tűzeset volt: három körrel a futam vége előtt a harmadik helyen autózó, ugyancsak Racing Pointot vezető Sergio Pérez kocsija adta meg magát látványosan. Ez azonban Grosjean balesetéhez képest apró kis megpörkölődésnek tűnt.

Pérez motorhibája miatt a futamot végül a biztonsági autó mögött fejezték be. Az élen a mercedeses, már hétszeres világbajnok Lewis Hamilton végzett, míg a dobogó második és harmadik fokára a két Red Bull-pilóta, Max Verstappen és Alexander Albon állhatott fel. A RacingPoint nullázásának a McLarennél örülhettek, két pilótájukat, Lando Norrist, valamint Carlos Sainzot a negyedik és ötödik helyen intette le a kockás zászló. Így a narancs-kék csapat két futammal a szezon vége előtt tizenhét pontos előnyre tett szert a rózsaszín istállóval szemben a konstruktőri bajnokság harmadik helyéért folyó versenyben.