Idénre plusz négy munkaszüneti napot adna a Jobbik

Idénre plusz négy munkaszüneti napot adna a Jobbik

A december 28. (hétfő) és december 31. (csütörtök) közötti négy munkanapot munkaszüneti nappá nyilváníttatná a Jobbik – derült ki a Parlament honlapjára feltöltött határozati javaslatból. Az ellenzéki párt szerint mivel „karácsonykor a családi összejövetelekre, találkozásokra természetszerűleg sor fog kerülni”,

indokolt, hogy az esetlegesen megfertőződő személyek munkahelyi kapcsolataik számára ne adják át a vírust.

Ezért az ellenzéki erő ezt a négy, gazdaságilag kevésbé jelentős munkanapot erre az évre munkaszüneti nappá nyilvánítaná.

A Nunkovics Tibor által jegyzett javaslat indokolásából kiderül, a kieső munkabéreket és közterheket munkáltatóktól a központi költségvetésnek kellene átvállalnia. Azokban az ágazatokban, ahol nem lehetséges a teljes leállás, a munkaszüneti napokra fizetendő bérpótlékokat, valamint azok közterheit ugyancsak a költségvetés állná.

Korábban mi is beszámoltunk arról, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete arra hívta fel az üzletek üzemeltetőit, ne nyissanak ki december 24-én.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete azt kéri, ne nyissanak ki a boltok december 24-én

Orbán Viktor ma jelentette be, hogy január 11-ig tartják fenn a jelenleg is hatályos szigorú intézkedéseket. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy érvényben marad az idősek idősávja, illetve a boltok korlátozott nyitvatartása is este 7-ig, ami miatt tumultus alakulhat ki az üzletekben a karácsonyi nagybevásárlások során.