A multinacionális vállalatok fontosabbak a kormány számára a hazai vállalkozóknál?

A multinacionális vállalatok fontosabbak a kormány számára a hazai vállalkozóknál?

A széles rétegeknek segítő gazdaságvédelmi akciótervet kérte számon a kormányzaton Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának elnöke.

A jobboldali néppárt alelnöke szerint Orbán Viktor korábban még szeptemberre ígért egy gazdaságvédelmi akciótervet, amely nagyon sok munkavállalónak kipótolta volna a kieső bérét, ez azonban a mai napig nemhogy nem készült el, de mint azt elmondta, még az ötletelés sem folyik róla feltételezhetőleg a megfelelő mederben.

A politikus azután tartott sajtótájékoztatót, hogy az általa vezetett parlamenti testület meghallgatta Palkovics László innovációs és technológiai minisztert.

Hozzátette, hogy Magyarországé Európa legszűkmarkúbb munkanélküli-ellátási rendszere, ennek eredményeként pedig a 300 ezer álláskereső fele semmiféle támogatásra nem jogosult.

Z. Kárpát Dániel elmondta, hogy a Jobbik azt szeretné, hogy háromról legalább kilenc hónapra emeljék az álláskeresési járadék tartamát, összegét pedig minimum a kétszeresére.

A jobboldali néppárt képviselője szerint a kormányzat "a multik kedvezményezésével" van elfoglalva, miközben nem kapnak ilyen segítséget a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások.

A Jobbik az előbbiekkel újratárgyalná, utóbbiakkal pedig megkötné a stratégiai megállapodást. Kikötnék, hogy a magyarországi béreket fel kell zárkóztatni legalább Európa átlagához

- mondta a képviselő.