Jakab válasza az Orbán-videóra: "Szembesítettem az igazsággal, ahogy azt az utca embere is megtenné"

Jakab válasza az Orbán-videóra: "Szembesítettem az igazsággal, ahogy azt az utca embere is megtenné"

Én nem tettem mást, mint szembesítettem a miniszterelnököt az igazsággal, nyersen, karcosan, valahogy úgy, ahogy azt az utca embere is megtenné, ha találkozna vele

– mondta Jakab Péter az Alfahírnek azt követően, hogy a Jobbik elnöke egyetlen ellenzéki politikusként rögtön kétszer is megjelent Orbán Viktor miniszterelnök évösszefoglaló videójában.

A felvételen a krumplis akció is szerepelt, amiért Jakab több milliós büntetést kapott.

„Örülök, ha ez nyomot hagyott benne, bár tanulni láthatóan nem tanult belőle. Dolgozunk rajta, hogy kormányfőként 2022-től ő is csak egy emlék legyen a magyarok számára”

- fogalmazott a pártelnök, hozzátéve, szerinte a rendszerváltás óta eltelt idő legaljasabb kampánya vár ránk.

Jakab Péter: "Nem lepődnék meg azon sem, ha az ellenzék kétharmados felhatalmazást kapna"

​"Úgy tudtunk igent mondani a közös listára, hogy a Jobbiknak semmit sem kellett feladnia az értékrendjéből, sőt, az összellenzék szó szerint ugyanazt tűzte ki célul, mint amit mi is meghatároztunk év elején a Jobbik Elvi Nyilatkozatában: egy független, élhető, büszke Magyarország megteremtését."

A Jobbik elnöke szerint mindenki célkeresztben lesz, aki veszélyezteti az Orbán-rendszert, ugyanis „túl sok a vesztenivalója Orbánnak és a sleppjének is ahhoz, hogy ne vessenek be mindent ellenünk.”

„De tudja, én korábban történelmet tanítottam. Aki ellenzéki politikusként nem áll bele a rezsim elleni küzdelembe százhúsz százalékosan, az október 23-án nyugodtan hagyja otthon a koszorút, mert nem méltó emlékezni azokra, akik az életüket áldozták a hazáért. Nekünk talán az életünket még nem kell adni, csak minden mást.”

- fogalmazott lapunknak Jakab Péter.

Orbán Viktor videója, amiben kiemelt szerepet kapott a teljes ellenzéki összefogás tagjaként kormányváltásra készülő Jobbik vezetője: