Orbán Viktor olyan dimenzióváltásra készül, amit ma még kevesen értenek

Orbán Viktor olyan dimenzióváltásra készül, amit ma még kevesen értenek

Orbán Viktor miniszterelnök egészen lelkesen beszélt hazánk évtizedes jövőjéről vasárnap reggel az állami rádióban. 

12 tuti gondolat Orbán Viktortól, amitől biztosan jobban indul az újév:

  1. A 2010 és a 2020 közötti évtized az elmúlt száz év legsikeresebb évtizede volt Magyarországnak, a következő tíz év pedig még jobb lehet.
  2. "Nagy idők kapujában állunk", és az új évtizednek már az első éve is fantasztikus lehet, még akkor is, ha az első pár hónapja "nyomorúságosnak" tűnik is majd a korlátozások miatt.
  3. "Hihetetlen gyorsasággal állunk majd emelkedő pályára": a magyarnak gazdaságnak gyorsabbnak kell lennie a globális növekedésnél.
  4. Olyan dimenzióváltás előtt áll a magyar gazdasági rendszer, amit ma még kevesen értenek.
  5. Magyarországon egy digitalizált, a saját hulladékát is feldolgozni képes, úgynevezett körforgásos gazdaság lesz radikálisan lecsökkentett szén-dioxid-kibocsátással, teljes foglalkoztatással és az EU nyugati felénél érzékelhetően gyorsabb növekedéssel.
  6. Az emberek is gyarapodni fognak, nagyobb otthonokban élnek és több gyermeket vállalnak.
  7. Az évtized végére a magyar gazdaságnak el kell érnie, hogy a külföldön befektető magyar vállalkozások hazahozott profitja elérje azt az összeget, amelyet a Magyarországon működő külföldi cégek kivisznek az országból.
  8. Válságban adót kell csökkenteni, az államnak és az önkormányzatoknak egyaránt, sőt a bankoknak is be kell szállniuk a hitelfizetési moratórium meghosszabbításával. 
  9. "Itt most mindenki vállal valamit". 
  10. Az ellenzéki települések megsarcolása kapcsán odáig jutott, hogy nem minden önkormányzat érti meg az adócsökkentés jelentőségét, pedig a vállalkozások csak akkor képesek több embernek munkahelyet adni, ha minél kevesebb közteher van a vállukon.
  11. A válság első és második hullámában is sikerült megőrizniük a munkahelyeket.
  12. Az országnak egyetlen nagy tervéről sem kellett lemondani a járvány miatt. 

Orbán Viktor szerint a koronavírus-járvány második hullámát "megfékeztük"

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában ismét folytatta a világjárvány és saját teljesítményének különös színben való bemutatását. Emlékezetes, mondott ő már olyat is az állami rádióban, hogy mindenkit meggyógyítanak, aki megbetegszik - aztán utána érkezett a kínos magyarázkodás. Most azt rögzítette: