A Hír TV helyreigazítást tett közzé: az ellenzéki polgármesterekről valótlanságot állítottak

hír tv
Hír TV Facebook-oldala

Helyreigazítást tett közzé a Hír TV miután a "Kifogásolható döntéseket hoznak a baloldali polgármesterek” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állították, hogy Pikó András polgármester elvett 60 közszolgálati lakást azoktól, akik a koronavírus ellen küzdenek, azaz az egészségügyi dolgozóktól, a tűzoltóktól és a rendőröktől.

Mint beismerték a valóság ezzel szemben az, hogy

egyetlen egészségügyi dolgozótól, tűzoltótól, rendőrtől sem került elvételre egyetlen lakás sem, tekintettel arra, hogy a VIII. kerületben üres, nem lakott, nem használt lakások átminősítéséről született döntés.

Bár még csak az év elejét tapossuk, a kormánypárti sajtóra az elmúlt napokban rendesen rájár a rúd, tegnap például a Jobbikról terjesztett hazugságaik miatt kellett bocsánatot kérniük. Valószínűleg 2021-ben is lesz még erre példa bőven.

Beismerés - egy nap alatt két Jobbikról írt hazugsága miatt is sajnálkozik a kormánysajtó

A Fidesz által kézivezérelt kormánypárti sajtó nagy részét tömörítő Mediaworks ismét kénytelen volt sajnálkozni a Jobbikról írt hazugságai miatt. A Jobbik elnöke Facebook-oldalán tett közzé egy szolgálati közleményt a fideszes álhírgyáraknak nevezett médiumok számára. Jakab ezek közé sorolta például a Magyar Nemzetet, az M1-et, HírTV-t, Origót, TV2-őt, valamint a Pestisrácok.hu oldalt is.