Az EMMI új helyettes államtitkára saját magát bízta meg öt évre egy EU-s projekt vezetésével, a XI. kerületi polgármester feljelentést tett

Az EMMI új helyettes államtitkára saját magát bízta meg öt évre egy EU-s projekt vezetésével, a XI. kerületi polgármester feljelentést tett

Saját magát bízta meg egy uniós projekt irányításával az újbudai rendelőintézet korábbi főigazgatója, Kóti Tamás

– állítja az újbudai önkormányzat.

Korábban az RTL Híradó számolt be arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában tavaly decemberben helyettes államtitkári posztra kinevezett Kóti Tamás ellen feljelentést tett a XI. kerület ellenzéki polgármestere.

A kerület nemrégiben zárta le a Szent Kristóf Rendelőintézet gazdálkodásának átvilágítását. A belső vizsgálat több szabálytalanságot is feltárt, aminek következtében 

jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és közfeladati helyzettel való visszaélés gyanújával tettek feljelentést.

László Imre polgármester a televíziónak azt monda, az egyik ügy közvetlenül a korábbi főigazgató személyéhez kapcsolódott, a másik ügyben pedig ismeretlen tettes ellen tették a feljelentést.

A főigazgatót érintő ügy egy uniós projekt volt, amelyben Kóti öt évre saját magát bízta meg egy havi 370 ezres fizetéssel járó projektvezetéssel. 

Az önkormányzat szerint a fizetés teljes összege meghaladta a 15 millió forintot, ezért a megbízásra pályázatot kellett volna kiírni.

Kóti Tamás a Híradó kérdésére alaptalannak nevezte az önkormányzat állításait, szerinte a hatóságok nem tártak fel hibát vagy hiányosságot.