Kásler Miklós: az oltásra buzdít: "Fordítsunk hátat a szirénhangoknak!"

Kásler Miklós: az oltásra buzdít: "Fordítsunk hátat a szirénhangoknak!"

Az oltás beadásának szükségességéről és fontosságáról tett közzé posztot a Facebook-oldalán az emberminiszter.

Úgy véli, a koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés, és a világjárvány megfékezésének egyetlen módja az emberek immunitásának a tömeges oltással való megteremtése.

A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés. A világjárvány megfékezésének egyetlen módja az emberek...

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. január 17., vasárnap

A lezárásokból, korlátozásokból kiutat jelentő folyamatot ássa alá a különböző vakcinák körüli felelőtlen hangulatkeltés. A közszereplők és politikusok részéről ezeknek a szólamoknak a hangoztatása nem csupán meghökkentő, hanem veszélyes is

– fogalmazott Kásler Miklós, aki orvos-miniszterként elítéli „az üzleti vagy éppen politikai érdekből történő félelemkeltést, a tények relativizálását és a bizalmatlanságot eredményező sejtetéseket.”

Mint írta, Magyarországon már több mint százezer ember, többségében egészségügyi dolgozó kapott oltóanyagot. Ám a Pfizer és a Moderna vakcinájának uniós beszerzése szerinte lassú, ezért a kormány tárgyalásokat folytat többféle oltóanyag beszerzése tekintetében. Megjegyezte, ezek a vakcinák csak azt követően lesznek elérhetők a magyar emberek számára, miután a szakhatóságok megadják a szükséges engedélyeket, amelyek igazolják biztonságosságukat és hatásosságukat.

"Majd egy esztendő hősies helytállása, jelentős összefogása és embert próbáló korlátozásai után még egy jelentős lépés megtételére van szükség a járvánnyal szemben. Fordítsunk hátat a szirénhangoknak, gondoljunk szeretteinkre, barátainkra és ismerőseinkre, a szabad életünkre, vagyis mindarra, amiért érdemes beoltatni magunkat"

– zárta bejegyzését az EMMI vezetője.