Kiderült mikortól kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíjat

nyugdíjas
Pexels

Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára, Zsigó Róbert.

Az államtitkár hozzátette: 2021-ben egy áltagos összegű (150 600 forintos) nyugdíjban részesülő csaknem 37 650 forintot kap - a 13. havi nyugdíj első részleteként - 2021 februárjában, a havi nyugdíján felül.

Jól átverte a nyugdíjasokat a kormánypárti sajtó a 13. havi nyugdíj kifizetésével

Aki a hazai közéletet ismeri, jól tudja, hogy a kormányzati agytröszt hazugságai milyen automatikusan szaladnak végig a különböző online platformok százain. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy van annak veszélye, ha a kormánypárti szerkesztőségek beleszarnak abba, hogy tulajdonképpen mit is kapnak kézhez - mit is mondott valójában az adott fideszes miniszter.

Kiemelte: az öregségi nyugdíjasok mellett az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, valamint a nyugdíjszerű ellátásban részesülők - összesen 2,56 millió ember - kapják meg idén az egyheti plusz juttatást, 77 milliárd forint értékben.

Zsigó Róbert elmondta azt is, hogy aki bankszámlára kapja az ellátást, már február 12-én hozzájut a plusz összeghez, postai kézbesítés esetén a februári ellátással együtt, február 12-től kézbesítik a postások a járandóságot.

(MTI)