A Magyar Nemzet szerint Rogán Antal új felesége meg akarta venni a földbirtokot, de a kormányhivatal megtagadta a szerződés bejegyzését

A Magyar Nemzet szerint Rogán Antal új felesége meg akarta venni a földbirtokot, de a kormányhivatal megtagadta a szerződés bejegyzését

Mint arról korábban beszámoltunk, a 444.hu információi szerint Rogán Antal új felesége Barbara, a Nyírségben élő szülei, az apa üzlettársa és egy nyírségi nő több mint másfél milliárd forintért kötöttek adásvételi szerződést, és összesen 1022 hektárnyi területet vettek meg mintegy 1,6 milliárd forintért.

Rogán új felesége és családi köre 1,6 milliárd forintért vett földet

A 444.hu írta meg, hogy Rogán Antal új felesége Barbara, a Nyírségben élő szülei, az apa üzlettársa és egy nyírségi nő több mint másfél milliárd forintért kötöttek adásvételi szerződést, és összesen 1022 hektárnyi területet vettek meg. A megvásárolt földterületbe beleférne Budapest I., V., VI. és VII.

Pénteken aztán megírtuk, hogy Rogán Antal azt állította a Magyar Nemzetnek, a felesége nem vásárolt meg semmiféle földeket, az Átlátszó cikke szerint ugyanakkor érvényes a szerződés, legalábbis ezt állítja az eladói oldal azzal az okirattal kapcsolatban.

Átlátszó: az eladói oldal szerint Rogán Barbara és családja szerződései a földbirtokokról érvényesek

Címlap Átlátszó: az eladói oldal szerint Rogán Barbara és családja szerződései a földbirtokokról érvényesek A szerződés érvényes - állítja az eladói oldal azzal az okirattal kapcsolatban, amiről ma Rogán Antal miniszter azt mondta: felesége nem vett meg semmiféle földeket.

A Fidesz számára rendkívül kínos történetben a szerecsenmosdatásért felelős propagandalap szerepét betöltő Magyar Nemzet most azzal állt elő, hogy

Rogán Antal felesége ugyan meg akarta venni a földbirtokot, de a kormányhivatal megtagadta a szerződés bejegyzését, így az nem lépett hatályba.

Ezzel azonban rögtön két probléma is van: egyrészt a cikk szerint tényleg meg akarta vásárolni Rogán új nejének családja a hatalmas földbirtokot, másrészt a lap által közzétett kormányhatározaton nem látszódnak a dátumok, így azt nem tudni, pontosan mikor született a dokumentum. Ennek megfelelően nem bizonyít egyértelműen semmit.

Kíváncsian várjuk a folytatást, a történet itt még ugyanis biztosan nem ért véget...