Székkel támadt a rendőrökre a bódult betörő, elvitték

Székkel támadt a rendőrökre a bódult betörő, elvitték

Őrizetbe vették azt a 20 éves borsodi férfit, aki intézkedő rendőrökre támadt szerdán; a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntette és testi sértés miatt nyomoz ellene – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel.

Közleményük szerint február 17-én az éjszakai órákban egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi a vele szemben forró nyomon intézkedő nyomozókra támadt. A büntetlen előéletű – de kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló és tulajdon elleni szabálysértés miatt már elmarasztalt – bódult fiatal szerdán egy borsodi élelmiszerboltban bűntársával többször lopott – írták, megjegyezve, a cselekményeket biztonsági kamera rögzítette; a felvételek alapján a rendőrök felismerték az elkövetőt, ezért lakhelyén kutatást terveztek.

Amikor a férfi észlelte, hogy a rendőrök megállnak az ingatlan előtt, menekülni kezdett, de az egyik rendőr felszólította, hogy álljon meg. Ismételt felszólítás után a férfi hirtelen szembefordult a nyomozóval és az udvaron lévő széket megragadva a rendőr feje felé sújtott. Miután a nyomozó az ütést – zúzódásos sérülések elszenvedése mellett – kivédte, elvette a széket és társa közreműködésével megbilincselte a férfit.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte az őrizetbe vételt; a gyanúsított tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A nyomozó ügyészség letartóztatást javasol, amiről a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája pénteken dönt – jelezte a Központi Nyomozó Főügyészség.

(MTI)