Mivel Orbán nem értette meg, Jakab most elmagyarázta neki, miről szólnak a parizeres posztjai

Mivel Orbán nem értette meg, Jakab most elmagyarázta neki, miről szólnak a parizeres posztjai

Mindenesetre dolgozunk rajta, hogy én legyek Orbán kihívója

– mondta az Alfahírnek Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje, aki mondhatni, már-már megszokott, hogy Orbán Viktor posztjainak főszereplője. 

A keddi parlamenti vitát követően este ugyanis a miniszterelnök közösségi média oldalán közzétett videójában ismét a Jobbik elnökét tüntette ki figyelmével. Ez pedig nem egyedi eset: emlékezetes ugyanis, hogy Orbán Viktor éves visszatekintőjében Jakab Péter kétszer is szerepelt.

Olybá tűnhet tehát, a miniszterelnök a Jobbik elnökét jelölhette ki kihívójának? Portálunk megkérdezte Jakab Pétert, hogyan vélekedik minderről.

 

Kezdjük kicsit személyesebb kérdéssel: milyen érzés, amikor egy ország miniszterelnöke ennyit foglalkozik Önnel? Lehet Jakab Péterből az új Soros György?

Ha engem akarnak ellenségképnek felfesteni, akkor az azt jelenti, hogy ezúttal nem egy külföldön élő 90 éves milliárdost tesznek a célkeresztbe, hanem az átlag magyar embert. Na ez az, ami tényleg veszélyes. Nem rám, hanem a Fideszre nézve. Jobban tennék, ha nem velem foglalkoznának, hanem az országgal, és nem úgy, hogy kifosztják még egy válság kellős közepén is.

Az látható, hogy a fideszes kommunikációs gépezet nem tud mit kezdeni a több tízezer lájkos Jakab Péter-posztokkal, és jobb híján prolizni kezdte a követőit. Hogyan foglalná össze Orbán Viktor számára a parizer-gate üzenetét?

Ismerd meg a néped, ha már a luxusrepülőről nem látod a magyar valóságot. Merthogy ma az átlag magyar ezt eszi. A Fidesz szerint ők prolik meg komcsik. Pedig csak átlag magyarok az Európai Unió második legszegényebb országában, ahol több mint kétmillióan élnek a létminimum alatt. És persze üzen még valamit. Attól, mert valaki frakcióvezető lesz, még nem szükségszerű, hogy urizáljon. Arról, hogy mennyit keres egy képviselő, a Fidesz döntött. Ők döntettek úgy, hogy Orbán közel 3 millió keressen, én meg annyit, mint a Fidesz vagy a KDNP frakcióvezetője. Köztünk nem a fizetés a legnagyobb különbség, hanem az, hogy én nem lopok. Orbán, miközben a vagyonnyilatkozata szerint 30 év képviselőség után egy forintja sincs, a gyerekét, az apját, a vejét, a barátját is milliárdossá tette. Ő maga meg focimeccsre is luxusrepülővel megy.

Én meg parizert eszem, a parlament után meg egy budapesti panelbe megyek haza.

Hazudni pénzért se hazudok, az igazságot meg akkor is kimondom, ha 4,4 millióra büntetnek érte. Mások vagyunk, na.

Közvélemény-kutatások: Töretlenül erősödik a Jobbik az utóbbi időszakban

Az elmúlt hónapokban több közvélemény-kutatás is arról tett tanúbizonyságot, hogy a hazai pártpalettán a Jobbik pozíciója bizonyult a legstabilabbnak, sőt, időnként akár egyedüliként is tudta növelni a népszerűségét. Emellett a fiatalok között a legerősebb pártnak mérték. Arról korábban is beszámoltunk, hogy a Medián januári eredményeit alapul véve

Az összes közvélemény-kutató szerint a Jobbik erősödik a legjobban, Ön nyeri hetek óta a lájkbajnokságokat, egy hét alatt több mint 50 ezer követőt szerzett, és az ablaka alatt ott kuporog a köztévé stábja. Jakab Péter vált Orbán Viktor első számú kihívójává? Vagy ezzel a kérdéssel még korai foglalkozni? 

Mindenesetre dolgozunk rajta, hogy én legyek Orbán kihívója.

Ami jól látszik, hogy a Jobbik dinamikus erősödésnek indult, és nem a többi ellenzéki párt kárára erősödünk, hanem a bizonytalanokat tudjuk megszólítani, vagyis velünk az ellenzék egésze erősödik.

Ami pedig engem illet, ott vagyok erős, ahol Orbán is. Vidéken. A kormányváltás ott fog eldőlni akkor is, ha esetleg nem én leszek a közös miniszterelnök-jelölt. A vidéket én tudom felsorakoztatni az ellenzék táborába, és ezt a Fidesz is tudja. Ezért fognak támadni még erősebben. Tegyék! A támadás csak fokozza a harci kedvem.