Jakab Péter: A miniszterelnök ma is beszélt, de ma sem mondott semmit

Jakab Péter: A miniszterelnök ma is beszélt, de ma sem mondott semmit

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, Orbán Viktortól pénteken részletekre számíthatunk az újranyitással kapcsolatban.

A miniszterelnök azonban csínján bánt a szavakkal, leginkább azt tudtuk meg ugyanis, hogy egy hétig még biztosan marad minden így, ahogy van.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje Facebook-posztjában a következőképp reagált Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújára:

Tegnap a kormányinfón bejelentették, hogy ma Orbán bejelenti a nyitás ütemtervét. Ehhez képest bejelentette, hogy – bár azt tudja, hogy Brüsszelnek mit kéne tennie – ő maga azt se tudja, mi lesz két hét múlva, ezért most csak annyit tud, hogy a jövő héten is marad minden úgy, ahogy eddig. Hogy húsvétkor mi lesz, azt se tudja. Először azt mondta, hogy akkor a lányokat beoltják, de gyorsan kijavította, hogy csak locsolásra gondolt.

Jakab hozzátette, a miniszterelnök azt is bejelentette, miszerint – ahogyan Jakab fogalmaz – adni nem tud semmi érdemit a bajba jutottaknak, kérni viszont kérne, nevezetesen: a gyermekeikkel otthon maradó szülőktől támogatást, a bajba jutott vállalkozásoktól pedig türelmet. Azt azonban, hogy miből, nem közölte.

A miniszterelnök tehát ma is beszélt, de ma sem mondott semmit. Gyalázta Brüsszelt, meg az ellenzéket. Gyanítom, ezeknek a péntek reggeli rádióinterjúknak ennél több célja nincs is, mint ahogy a miniszterelnöknek sem. Gyalázkodni kormányzás helyett

– vélekedik Jakab.

A Jobbik szerint azonnali 80 százalékos bértámogatásra, megemelt álláskeresési járadékra, a gyermekeikkel otthon maradóknak fizetett pótszabadságra lenne szükség, az egészségügyi dolgozóknak pedig pénzre és megbecsülésre.

Röviden, felelős kormányzásra, zárta szavait Jakab Péter.