Egy Fidesz-alapító üzent Ádernek: Orbán már egy ön- és közveszélyes elme

fidesz
Kósa Lajos Facebook-oldala

Harminchárom évvel ezelőtt, 1988. március 30-án alakult meg a Fidesz 37 egyetemistával. Ebből az alkalomból az alapítók egyike, Kardos József kedden Áder János államfőnek postázott egy igencsak kritikus hangvételű levelet, melyben volt párttársait bírálta.

Kardos József  1990-ben a Fidesz soproni elnöke volt, de Szájer Józsefhez is köthető, akinek kampányfőnökeként is ténykedett. A Fiatal Demokraták Szövetségéből 1998-ban lépett ki, majd ezt követően lett a Sziget Fesztivál programigazgatója.

A Magyar Narancson olvasható írásban Kardos azzal kezdi, hogy a 33 évvel ezelőtt megalakított Fiatal Demokraták Szövetsége nyomaiban sem hasonlít a mai Fideszhez sem a politikáját és céljait, sem pedig belső demokratikus működését illetően. 

Miért tűröd szótlanul, hogy katasztrófába sodorja az országot egy láthatóan már a saját hazugságaiba is belezavarodó, ön- és közveszélyes elme

- szegezi a kérdést Áder Jánosnak, majd kifejti, hogy a mai Fidesz-tagok csak statiszták egy színjátékban, amelyben az elnökük irányít mindent. Semmiféle belső demokrácia nincs, megszűntek a viták, a vélemények ütköztetése. Nincsenek testületi döntések. "A főnök eldönti a dolgokat, a többiek meg gondolkodás nélkül végrehajtják.". Több mint három évtized elteltével a párt mindennapi boldogulásának kulcsa a korrupció lett.

Soha annyit még nem loptak el az adófizetők pénzéből, mint amennyit az ő (Orbán Viktor - a szerk.) uralkodása alatt. Közröhej tárgya a gázszerelőből lett milliárdos és NER-es társai meggazdagodása, és röhögnék is, ha nem lenne szomorú, hogy ezt mind mitőlünk vették el

 

 Az egykori alapítótag szerint a Fidesz felépítette a tökéletes, Orwell képzeletét is felülmúló hazugsággyárat, míg a járványkezelés kapkodó, következetlen és dilettáns mivolta mind az elmúlt 10 évnek köszönhető.

Nem lehet egy teljesen alkalmatlan miniszterrel és alkalmatlan tiszti főorvossal nekimenni egy ilyen komoly járványnak.