Magyarországon is előfordult, hogy véletlenül két különböző vakcinát adtak be

Magyarországon is előfordult, hogy véletlenül két különböző vakcinát adtak be

Egy hetven éven felüli házaspár első körben kínai vakcinát kapott, majd mikor megjelentek a második oltáson, AstraZenecát fecskendeztek a karjukba – számolt be az mfor.hu.

„Hetvenen felüliek vagyunk, ezért a háziorvosunk megkérdezte, hogy megelégszünk-e a kínai vakcinával, mert akkor mehetünk. Rávezették az oltási könyvecskére az oltás nevét és idejét, egyúttal a második oltás időpontját is.”

- magyarázta a lapnak a hölgy, hozzátéve, hogy ezt követően a második oltáskor is leadták a könyvecskét, majd megkapták az újabb oltóanyagot, amiről logikus módon azt gondolták, ismét a kínai lesz.

„Mikor behívtak, ki voltak már készítve a fecskendők az üvegcsék mellett. Itt hibáztam: nem néztem rájuk, pedig hiányolhattam volna a kínai írásjeleket. Kint várakoztunk a kötelező negyedórában, egyszer csak halljuk, hogy a doktornő a telefonban a nevemet, adataimat említi, majd behívtak a férjemmel” – mesélte.

Csere történt – mondta sajnálkozva az orvos, majd miután tanácsot kért egy immunológustól, azt javasolta, hogy egy hónap múlva menjenek vissza egy ellenanyag-vizsgálatra. Eddig súlyos mellékhatás nem alakult ki.

Ez egyébként nem az egyetlen eset volt. A Ladánybene 27 zenekar frontemberének szülei is különböző vakcinát kaptak az első és a második oltáskor. László M. Miksa 78 éves édesanyját és 83 éves édesapját az első fordulóban Modernával, míg a másodikban tévedésből kínaival oltották – tudta meg az Index.

Nem szeretném, ha az eset politikai felhangot kapna vagy az oltásellenességet erősítené, egyszerűen csak arra kívánom felhívni a figyelmet, hogy mindenki minden esetben nézze meg, mit kap

– hangsúlyozta az énekes, aki nagyon felháborodott a műhibán:

„Egy héttel a második után jöttek ki a tüneteik... hasmenés, hányás, ízületi fájdalmak és a vérnyomás az egekben... nap mint nap feszülve várjuk az emberkísérlet eredményét”.

Ezt a két mulasztást egyébként annak fényében érdemes nézni, hogy kedden átlépte a 3 milliót a beoltott emberek száma, közülük majdnem 1,3 millió főt már kétszer oltottak.