Az UEFA döntött az Eb-mérkőzések helyszíneiről

foci
Illusztráció
Shutterstock

A labdarúgó Európa-bajnokságot 2021. június 11. és július 11. között rendezik, és a magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont - tájékoztat az MTI. 

Eredetileg a kontinensviadalt 2020. június 12. és július 12. között rendezték volna, de az UEFA 2020. március 17-én az eseményt egy évvel elhalasztotta a koronavírus-járványra hivatkozva. 

Az Eb tervezett helyszínei

  • Elődöntők és döntő: London;
  • Negyeddöntő, három csoportmérkőzés: Baku, München, Róma, Szentpétervár;
  • Nyolcaddöntő, három csoportmérkőzés: Budapest, Amszterdam, Bukarest, Sevilla, Glasgow, Koppenhága és Szentpétervár.

Zbigniew Boniek, a lengyel szövetség elnöke, az UEFA végrehajtó bizottságának tagja pénteken megerősítette, hogy a Bilbaóba tervezett meccseket Sevillában rendezik, és azt is elmondta, hogy a dublini mérkőzések helyszíne Szentpétervár lesz. Az ír fővárosnak ugyanazért kell lemondania a rendezésről, mint Bilbaónak, ugyanis a világjárvány miatt nem tudta garantálni a szurkolók beengedését a stadionba.

Ezzel már hét Eb találkozónak ad otthont az orosz város.

Az európai szövetség (UEFA) bejelentése szerint a Dublinba tervezett nyolcaddöntőt a Wembley-stadionban játsszák, amely az elődöntőknek és a döntőnek is otthont ad.

A harmadik város München volt, amelynek veszélybe került a házigazdaszerepe, de mivel a német szövetség végül legalább 14 500 szurkoló beengedését garantálta, a 75 ezres Allianz Arena a dpa német hírügynökség értesülései szerint benn maradt a torna helyszínei között az UEFA végrehajtó bizottságának pénteki döntése értelmében. Az UEFA megerősítette,

Münchenben is lesznek mérkőzések.

A magyar válogatott a világbajnok franciák mellett az Eb-címvédő portugálokkal, valamint a németekkel került azonos csoportba, a Németország–Magyarország összecsapást Münchenben rendezik.

Legolvasottabb híreink