Bors: öt színésznő közül választhatják ki Törőcsik Mari utódját a Nemzet Színészei

Bors: öt színésznő közül választhatják ki Törőcsik Mari utódját a Nemzet Színészei

Hamarosan kiderül, kit választanak maguk közé a Nemzet Színészei a nemrét elhunyt Törőcsik Mari után. A Bors információi szerint a jelöltek között szerepel Bánsági Ildikó, Kútvölgyi Erzsébet, Básti Juli, Udvaros Dorottya és Pogány Judit is. (A megüresedett helyre most női színésznek kell kerülnie.)

Még nem vettem részt ilyen szavazáson, számomra ez lesz az első alkalom – mondta a bulvárlapnak Jordán Tamás. – Foglalkozom a témával, május 11-én jövünk össze, és akkor hozzuk meg a döntést. Mindig szomorú, hogy el kell búcsúzni valakitől, elveszíteni egy értékes embert, hogy egy új tagot fogadhassunk be.

Törőcsik Mari... vele egy különösen értékeset veszítettünk

– tette hozzá.

Bodrogi gyula a Borsnak ezt mondta:

Embert próbáló feladatot kaptunk. Amellett, hogy választunk valakit, akivel jót teszünk, valakinek közben meg kell halnia.

Mint fogalmazott, a választás azért sem könnyű, mert az ő fejében 3-4 olyan név van, akik mind megérdemelnék a címet.

A legjobb és legrosszabb döntést fogjuk hozni, jót mondunk és tévedünk egyszerre. Egy biztos: Mari helyébe senki sem léphet. Új tagot választunk, de nem Törőcsik helyére, hanem magunk közé.

Törőcsik Mari április 16-án hunyt el, temetését szűk családi körben tartották.

Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze

Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja - közölte a Nemzeti Színház pénteken az MTI-vel. A Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznőt életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál. A Nemzeti Színház saját halottjának tekinti.