Gyermeknapi kormányinfó: Novák Katalin szerint „aki csúfolódik, az csak fél valamitől”

Gyermeknapi kormányinfó: Novák Katalin szerint „aki csúfolódik, az csak fél valamitől”

Gyereknap alkalmából „kormányinfót tartottak", Orbán Viktor ugyanis Facebook-oldalán osztott meg egy videót, melyben a legkisebbek kérdéseire válaszoltak a kormány tagjai. 

Megtudtuk többek között például azt, hogy Orbán Viktor is kapott beírást, sőt, igazgatói intőt is, a gyerekektől azonban azt kérte, ezt igyekezzenek elkerülni.

Novák Katalintól azt kérdezték, milyen érzés, amikor csúfolják a politikusokat. Ő azt válaszolta:

Picit mindenkinek rosszul esik, de tudod azt, hogy aki csúfolódik, az alapvetően csak fél valamitől, ezért inkább őket kell sajnálni, akik máson köszörülik a nyelvüket

Nagy István arról beszélt, tanyáról is lehet valaki miniszter, sőt, ő úgy véli, kifejezetten előny, ha valaki kis közösségből érkezik: megtanul ugyanis figyelni másokra.

Varga Juditról azt tudtuk meg, hogy későn fekszik, így a reggeli készülődés mindig kapkodós. Szijjártó Péter pedig arról beszélt munkája kapcsán egy honvédségi gép fedélzetén ülve, hogy „amit szívesen csinálsz, azt könnyebben tudod csinálni”. S ahogy mindenki másnak, neki is be szokott dugulni a füle repülés közben.

Palkovics László arra a kérdésre válaszolt, igaz-e, hogy hamarosan robotok tanítanak az iskolában? A politikus szerint „a tanító nénit nem tudja helyettesíteni robot”, szeptembertől azonban a KRÉTA alkalmazással elérhetővé válik egy mesterséges intelligencia alapú nyelvoktató szoftver.

A kormányinfót vezető Szentkirályi Alexandra már azt mesélte, olyan értelemben szoktak puskázni a kormányinfón, hogy nem tudnak minden adatot megjegyezni, ezért van náluk egy papír, amiről le tudják lesni a dolgokat. 

S hol tartják az ország pénzét? Varga Mihály elmondta, a pénz legnagyobb része virtuálisan létezik, csupán tíz százaléka van meg fizikailag, mindez elférne egy 50x50 méteres raktárban.

A nem szokványos kormányinfót Gulyás Gergely zárta, aki arról beszélt, ugyan jó tanuló volt, mégsem kitűnő: reál tárgyakból csak közepes eredményt tudott elérni. Azt azonban hangsúlyozta: bárhogy áll valaki az iskolában, lehet belőle miniszter.