Jakab Péter a szegedi Csillagnál arról beszélt egy börtönőrrel, hogy minden bűnöző politikust oda fognak vinni

Jakab Péter a szegedi Csillagnál arról beszélt egy börtönőrrel, hogy minden bűnöző politikust oda fognak vinni

Mint arról korábban már beszámoltunk, Jakab Péter látogatást tett a Szegedi Fegyház és Börtönnél, avagy ismertebb nevén a szegedi Csillag börtönnél.

A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje nemrég egy videót is bemutatott arról, hogyan vetítették Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc képét a börtönépület falára „fizessenek meg a tolvajok” felirat kíséretében.

 „A szegedi Csillagbörtönnél üzentem, mi vár a tolvajokra, ha mi jövünk. Szokják csak a falak ezeket az arcokat.” – írta korábban Jakab, aki már az Országgyűlésben is „börtönválogatottnak” nevezte az Orbán-kormányt.

A videón azonban abba a jelenetbe is bepillantást nyerhetünk, ahogy Jakab Péter mellett – vélhetően nem direkt hozzá mentek, csak oda szoktak parkolni – megállt egy, a büntetés-végrehajtáshoz tartozó furgon. Az ellenzéki vezető váltott pár szót az egyik börtönalkalmazottal, ami többek között így hangzott:

- Majd szeretnénk hozni embereket ide!

- Hova?

- Hát, a BV-be.

- Van már elég itt.

- De legkeményebbek még szabadlábon vannak, ők a Parlamentben ülnek.

Jakab Péter azt mondta, azért kell rendszert váltani, hogy a bűnözők oda kerüljenek, ahová valóak.

„Így-így, pontosan” – értett egyet a büntetés-végrehajtás feliratú pólót viselő férfi, de hozzátette, hogy ez igaz legyen mind a két oldal esetében.

Természetesen

– felelt a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, tisztázva: a bűnnek nincs színe.