A börtön ablakába süt be Orbán és Mészáros arcképe

A börtön ablakába süt be Orbán és Mészáros arcképe

A szegedi Csillag börtön falára vetítette ki Jakab Péter Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcát, ez az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Facebook-oldalára feltöltött fotójából derült ki. (Bár a fotón nem látszik, vélhetően a Fizessenek meg a tolvajok! szlogen is szerepelt.) Jakab jelzésértékkel két keresztbe tett kezével bilincselésre is utalt.

Szokják csak a falak ezeket az arcokat!

– írta a poszthoz Jakab.

A Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje a múlt héten a parlamentben már „börtönválogatottnak” nevezte az Orbán-kormányt, és azt is megmutatta, milyen szurkolói sálat készített számukra.

Jakab megkérdezte Orbántól, hogy „minek nevezzelek", de megint kikapcsolták a mikrofonját; Orbán még 20 évig itt maradna

Hétfőn ismét válaszolnia kellett Orbán Viktor az ellenzéki képviselők azonnali kérdéseire, így várható volt, hogy megint balhé lesz a Tisztelt Házban. Börtönválogatott Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje azonnali kérdésében arra emlékeztette Orbán Viktort, hogy egyetlen szóért, a ficsúrért 10 millió forintra megbüntették őt. Arra volt kíváncsi, hogy melyek azok a szavak, amelyek kimondásáért büntetés jár.