Folytatólagos vallomásokat tett az iszlamista terrorizmussal megvádolt kecskeméti fiatal

Folytatólagos vallomásokat tett az iszlamista terrorizmussal megvádolt kecskeméti fiatal

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség újabb információval szolgált a hazai terrorfenyegetettséggel kapcsolatban, mint közölték, továbbra is megalapozott a gyanú, hogy az őrizete vett 21 éves kecskeméti férfi Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén.

A megalapozott gyanú a nyomozás során – az ügyben lefoglalt elektronikus adatok folyamatos elemzése révén – tovább erősödött.

Azt is írták, hogy a letartóztatás elrendelése óta két alkalommal is sor került a gyanúsított folytatólagos kihallgatására, amelynek keretében – a beszerzett újabb adatok alapján – az ügyészek már bővebb tényállást közöltek a gyanúsítottal, továbbá bizonyítékokat tártak a gyanúsított elé, aki folytatólagos vallomásokat tett.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a nyomozás során igazságügyi szakértőt rendelt ki a terhelt elmeállapotának vizsgálatára, továbbá indítványt tett a gyanúsított 2021. június 2. napján elrendelt letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítására is.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/9T4tO1zdzCQ.jpg?itok=9kD4j3J0","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=9T4tO1zdzCQ&ab_channel=Magyarorsz%C3%A1g%C3%9Cgy%C3%A9szs%C3%A9ge","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}