Az angol szövetségre is büntetést szabott ki az UEFA

Az angol szövetségre is büntetést szabott ki az UEFA

Az Angol Labdarúgó Szövetséget 30 ezer euróra (11 millió forint) büntette az európai szövetség (UEFA) a szerdai angol-dán Európa-bajnoki elődöntőn történtek miatt - írja az MTI.

Az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testületének (CEDB) szombati indoklása szerint a londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés előtt az angol szurkolók egy része bekiabálásokkal megzavarta a dán himnuszt, a meccs alatt pirotechnikai eszközöket használtak, illetve lézerfénnyel zavarták meg Kasper Schmeichelt. A dán kapus ennek ellenére kivédte Harry Kane büntetőjét a hosszabbításban, a kipattanót viszont már gólra váltotta a Tottenham Hotspur csatára, aki ezzel eldöntötte a meccset (2-1).

Az angolok az olaszokkal találkoznak a vasárnap 21 órakor kezdődő döntőben, szintén a Wembleyben.

Az UEFA pénteken 100 ezer euróra és három zárt kapus UEFA-rendezésű mérkőzésre büntette a magyar szövetséget, mert a kontinenstorna budapesti és müncheni találkozóin diszkriminatívan viselkedtek egyes magyar szurkolók. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az európai szövetség két évre felfüggesztette.

Szijjártó a kommunizmushoz hasonlította az UEFA működését a szurkolókat érintő büntetés miatt

Mint ismert, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget. Ennek kapcsán Szijjártó Péter szombat délelőtti Facebook-posztjában azt írja: "másfél év zártkapuzás után idén júniusban mi, magyarok újra megmutattuk Európának és a világnak, hogy milyen is, amikor igazi futballhangulat van egy futballmeccsen."