Fürjes Balázs szerint azért igazságtalan az UEFA-büntetése, mert a "Puskás az egyetlen új építésű Eb-aréna"

Fürjes Balázs szerint azért igazságtalan az UEFA-büntetése, mert a "Puskás az egyetlen új építésű Eb-aréna"

A Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár és a nagy nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos a Nemzeti Sportnak taglalta, hogy az UEFA büntetése érthetetlen. A magyar szurkolók viselkedése miatt kiszabott szankció kapcsán Fürjes Balázs azokkal a megdönthetetlen érvekkel állt elő, hogy

a Puskás az egyetlen új építésű Eb-aréna, a munkálatok során végig igyekeztünk eleget tenni az UEFA igényeinek, ezért is kaphatta meg a létesítmény az ötcsillagos minősítést.

Majd mindezt megfejelte azzal, hogy

kisegítettük az európai szövetséget az elmúlt egy évben az európai Szuperkupa-meccs lebonyolításával, befogadtunk több BL- és El-találkozót, amelyeket egyébként nem lehetett volna megrendezni.

Bár az UEFA tételes felsorolást közölt a szurkolók bekiabálásairól, a kormánybiztos ennek ellenére is úgy látja

a magyarok lelkesen, becsülettel és hazafiasan szurkoltak.

Az UEFA három zárt kapus mérkőzéssel büntette a magyarokat

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget. A szervezet honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin - a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze - diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők.