Jakab szerint a péntek reggeli Orbán-interjú a rádiókabaré színvonalát idézte

Jakab szerint a péntek reggeli Orbán-interjú a rádiókabaré színvonalát idézte

Vitriolos hangvételű posztban mondott karcos véleményt Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújáról. Kiemelte,

a kormányfő a lehallgatási botrányt „gyorsan elintézte egy mondattal”

Pintér Sándorra tolva az ügyet.

A közrádiós Orbán-interjúban egyetlen rövid kérdés-válasz szólt a lehallgatási botrányról

A megszokott pénteki rádióinterjúban Orbán Viktor miniszterelnök az első percben háromszor mondta ki a „megtámadta" szót, mindezt annak kapcsán, hogy népszavazást írt ki egyébként teljesen egyértelmű, és törvényben már rögzített kérdésekről. Természetesen nem maradhatott el, hogy „Brüsszel megtámadta Magyarországot", aminek alátámasztásaként egy 54 oldalas dokumentumra hivatkozott.

Az ellenzéki vezető úgy vélte, az, hogy „a kormány meg akarja védeni a gyerekeket, nehogy, mondjuk, nemi átalakító műtéteket akarjanak kérni anyától meg apától szülinapra, mert azt hallották az iskolában, hogy az jó”,

az a rádiókabaré színvonala.

Rámutatott Orbán kettős beszédére, aki a gyermekek védelméről beszél, miközben

az emberei ereszen csúszkálnak, jachton prostiznak, vagy épp szexuálisan bántalmazott gyerekeken élvezkednek.

Jakab úgy véli, Orbán „azzal mutat példát a gyerekeknek, hogy lopni, csalni, hazudni menő dolog, lehallgatni másokat még menőbb”, miközben a kormányfő fedősztorinak állítja be az EU korrupciós kockázatról szóló figyelemfelhívását.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint Brüsszel két dolgot vár el: ne legyen korrupció, de legyen elszámoltatás. Mindkettővel jó példát mutathatnánk a gyermekeknek is. De hát mint megtudtuk: korrupció nincs, a kisgyermekek nemi átalakító műtétjeinek viszont véget kell vetni.

Mondom, bolond lyukból bolond szél fúj

– zárul Jakab Péter posztja.