Hosszú a várakozás Röszkénél

Hosszú a várakozás Röszkénél

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt hosszú a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen vasárnap délelőtt - közölte a rendőrség a honlapján.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak és az onnan érkezőknek egyaránt öt órát kell várakozniuk. Az autópálya-határátkelőhely belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek négy-, a kilépőn kétórás a várakozás.

Intenzív a forgalom a röszkei közúti átkelőnél, ahol Szerbia felé egy-, a belépő irányban kétórás a sor, és Ásotthalomnál is, ahol mindkét irányban kettő órát kell várni

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen Románia irányban három órát kell várakozni a határátlépésre, a belépő oldalon egyórás a sor. A nagylaki közúti határátkelőhely kilépő oldalán kettő órát kell várakozni.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.