Rig Lajos: Nem lehet mindig a Covid-ra fogni, ha nincs elég sürgősségi fogadóhely

Rig Lajos: Nem lehet mindig a Covid-ra fogni, ha nincs elég sürgősségi fogadóhely

„Óriási problémát okoz a térségben élők számára, az ide látogató turistáknak, az ajkai kórházban dolgozóknak, hogy ismét nincs sürgősségi ellátás a tapolcai kórházban"

- írja saját közösségi oldalán Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki civilben továbbra is mentőápolóként vesz részt a járvány leküzdésében.

Hozzátette, hogy az is borzasztó, hogy a Tapolcai (és Sümegi) járásból megint Ajkára kell szállítani a betegeket, tetézi a bajt, hogy a nyári időszakban a Balaton parti településeken is jelentősen nő a sürgősségi esetek száma.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Mint elmondta, sok olyan beteget szállítanak az ajkai kórházba, akiket 24 órán belül elengednek, tehát a tapolcai kórházban is el tudnának látni, így nem lennének ennyire leterheltek az ajkai kórházban dolgozók.

„Óriási gond, hogy még a nyári időszakban sincs a tapolcai kórházban sürgősségi fogadóhely! Gond a szakemberhiánnyal küzdő ajkai kórháznak, a mentő dolgozóknak, de főként a betegeknek, ugyanis sokkal hosszabb idő alatt jutnak el a kórházba!"

Rig Lajos éppen ezért arról számolt be, hogy közérdekű adatigénylést nyújt be, mely arra irányul, hogy június és július hónapokban mennyi beteg került az ajkai sürgősségire és ebből mennyi beteget engedtek el 24 órán belül.

„Nem lehet mindent a COVID-ra fogni! A COVID mellett más betegség is létezik és mindenkit egyformán el kell látni!"

- zárta bejegyzését a Jobbik politikusa.