A kormány két álcivil szervezetnek több pénzt adott, mint amennyit Szentendre két év alatt kapott

A kormány két álcivil szervezetnek több pénzt adott, mint amennyit Szentendre két év alatt kapott

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje kedden még Nagykáta, Üllő és Gyömrő utcáit rótta a már mindennapossá vált országjáró körútja során, hogy az előválasztás kritériumaként meghatározott ajánlások összegyűjtése mellett, a pártja támogatását élvező egyéni jelölteket is bemutassa az érdeklődőknek. Bár szerdán hűvösebbre fordult az idő, Jakab utcafóruma szerdán sem maradhatott el, így Szentendre piacát Pilisvörösvár követte. Ezúttal a Pest 3. számú választókerületének jobbikos jelöltjén, Pál Gáboron volt a sor, hogy a bizonytalan szavazókat meggyőzze, miért érdemes elmenniük szavazni szeptember 18-án.

A következő négy évben lényegesen több eredményt lehet elérni a Pilis-dunakanyari körzetben, mint az elmúlt 23 évben. Ezeket az eredményeket tisztes és kemény munkával, valamint a korrupciómentes közélettel valósíthatjuk meg

- kezdte Pál beszédét, aki ezt követően emlékeztette a kisebb csoportként összegyűlt civileket, hogy a körzetet immár több mint két évtizede Hadházy Sándor képviseli, de ez idő alatt komolyabb fejlesztések nem valósultak meg a térségben. Helyette a kormány az itteni önkormányzatok egy részét kifosztotta, és olyan vitatható lépéseket tett a felvirágoztatás helyett, mint a Fidesz-közeli álcivil szervezetek akkora összeggel való támogatása, amennyit Szentendre önkormányzata sem kapott az elmúlt két évben.

A politikus szerint ez nem egyedi eset: a kormányzat 2017-ben ígéretett tett egy kereskedő ház és a Templomdomb 2,6 milliárd illetve 800 millió forintos renoválására, de az önkormányzati választásokat követően közölték, hogy ezek egyéb okok miatt mégsem valósulnak meg.

Az elvonások miatt Szentendrének saját önerőből egyetlen fejlesztésre sem futja, míg a pályázati források pénzcsapjait elzárják a térségtől

- fejtette ki Pál a régió fő problémáját. Ennek megoldását az önkormányzati rendszerek reformjában látja, aminek alappillérét képezné az adóforintok kis részének helyben tartása, pont úgy mint a 90-es években, amikor az SZJA 100 százaléka a települési önkormányzatokat illette meg.

Nem kell a spanyolviaszt feltalálni, a már megígért, de meg nem valósított fejlesztéseket kell végre elindítani, majd befejezni

- részletezte a Jobbik jelöltje miként képzeli el a munkát, ha a választók megszavazzák neki a bizalmat. Néhány mondat erejéig a személyes vállalásáról, a lakópark stopról is szót ejtett, amire mostanra már nagy szüksége lenne a térségnek. A városok túlnépesedtek, amit megfelelő infrastruktúra fejlesztés nem követett, a helyzetet pedig csak rontotta, hogy a társasházak építéséről a helyi lakókat és az önkormányzatokat sem kérdezték meg - zárta Pál.