Előválasztás: Zágráb Nándor is sikeresen összegyűjtötte az aláírásokat, ezerig meg sem akar állni

Előválasztás: Zágráb Nándor is sikeresen összegyűjtötte az aláírásokat, ezerig meg sem akar állni

Az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnök- és képviselőjelöltek hétfőn kezdhették meg az ajánlások gyűjtését. Zágráb Nándor Pest-megye 12. számú választókerületének jelöltje, a Jobbik Pest megyei elnöke szerdán, Facebook-oldalán közölte, hogy két nap alatt abszolválta a 400 szignó összegyűjtését. A politikus lapunk kérdésére elmondta, hogy itt azonban nem áll meg:

megyünk tovább, a héten elérjük az 1000-et is!

 

Az ajánlások gyors összegyűjtése annak tükrében nem okozott meglepetést, hogy Zágráb választókerületében 95 százalékos a lefedettségük, vagyis a segítői pontosan tudják, mikor és hol érdemes a leghatékonyabban standolni, valamint megszólítani a helyi választókat.

Mint mondja, a választókkal folytatott beszélgetéseiből kirajzolódott az emberek egyik fő problémája, vagyis a forint elértéktelenedése:

előfordult olyan is, hogy egy idős bácsi elsírta magát előttem, mert képtelen megélni a nyugdíjából.

Ennek okaival pedig pontosan tisztában vannak a szavazók - tette hozzá Zágráb, aki egy illető frappáns megfogalmazására hivatkozva úgy illusztrálta a hazai inflációt, 

mint egy felvizezett pörköltet, amiből a kövérre hízott fideszesek kiették a húst, mi meg isszuk ennek a levét az infláción keresztül

De többen a fideszes országgyűlési képviselőjelöltek által a választások előtt előszeretettel ígérgetett 441-es út Cegléd-Nagykőrös közötti szakaszának elmaradt felújítását is kiemelték, ami a politikus szerint már csak akkor valósulhat meg, ha az ellenzéki összefogás nyerni tud a választókerületben.

Az Európai Uniós költségvetési ciklusban 18 500 milliárd forint érkezik Magyarországra, amit ha a 106 választókerületre szétosztunk, akkor nagyságrendileg 10 milliárd forint jutna erre a térségre. Ebből bőven meg lehetne finanszírozni a halálútként is emlegetett szakasz munkálatait.

Mint hangsúlyozza: egyik oldalon ott van a Fidesz győzelme, ami azt jelentené, hogy Mészáros Lőrinc zsebébe kerül ez az összeg, míg másik oldalon az ellenzéki összefogás, ami a 441-es út felújítását jelentené.

Akit a helyiek közül Zágráb Nándor még nem tudott meggyőzni az előválasztás fontosságáról, azt legközelebb augusztus 29-én (vasárnap) a Nagykőrösi Vásártéren szívesen várja egy kötetlen beszélgetésre.

Zágráb Nándor: „Sajnos ki kell mondani, hogy az állami szintű fideszes lopások útját állják a gazdaság talpra állításának"

Olyan jelölteket indítunk az előválasztáson, akik helyben már bizonyítottak és akik kellően integratívak ahhoz, hogy ne csak az elkötelezett ellenzéki szavazókat tudják megszólítani, de a bizonytalanokat is" - Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta ezt pártja jelöltjeivel kapcsolatban. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Jobbik színeiben az előválasztáson induló politikusokat, és terveiket.