„Rengeteg család térdig áll a nyomorban, pedig azt hazudja a Fidesz az óriásplakátokon, hogy itt minden rendben van"

„Rengeteg család térdig áll a nyomorban, pedig azt hazudja a Fidesz az óriásplakátokon, hogy itt minden rendben van"

Monoron tartott közös lakossági fórumot Jakab Péter és Gér Mihály, akit a Jobbik mellett a Párbeszéd, az MSZP, az LMP és a Momentum is támogat az ellenzéki előválasztáson a Pest megyei 10. választókerületben. Gér Mihály szerint az utóbbi évek uszító politikája óriási károkat okozott a magyar közbeszédben.

Gér Mihály lapunknak arról beszélt, hogy a választókerület túlságosan is Monor-centrikus, vagyis a körzet többi településére kevés forrást biztosítanak Monorral központjával ellentétben. 

"Ez egy kirakat-település, ahol a központ valóban nagyon szép, azonban, ha arrébb megyünk 4-500 méterrel akkor azt látjuk, hogy rengetegen élnek emberhez nem méltó körülmények között." 

Elmondta, hogy van egy karitatív szervezet, az Összefogás Háza, amelyet barátjával, Rácz Józseffel alapított Albertirsán a járványhelyzet kialakulása idején, ugyanis miután a kormányzat megsarcolta az önkormányzatokat, a települések komoly anyagi problémákkal küszködtek. Az egyik ingatlanját éppen ezért átépítették raktárrá, ahova rengeteg adomány érkezett, így rengeteg rászoruló családon tudtak segíteni.

„Rengeteg család térdig áll a nyomorban, pedig azt hazudja a Fidesz az óriásplakátokon, hogy itt minden rendben van."

Hozzátette, hogy egy gyermekotthon pszichológusaként a legtöbb esetben, a nyomorban élő családokból kerülnek gyermekek az otthonokban, így első kézből tapasztalja meg azt, hogy milyen körülmények között élnek még ma is rengetegen Magyarországon.

„Szintén fontos dolognak tartom, hogy egyenlő elbírálás alá kerüljenek az ellenzéki városok a kormánypártiakhoz hasonlóan, hiszen az ország csak összefogva tudna erősödni. Szomorú látni azt az uszítást, ami a kormányzattól árad az emberek felé"

- fejezte ki Gér Mihály, hozzátéve: minden magyar politikusnak az volna az elsődleges érdeke, hogy a magyar emberekért dolgozzon.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az ellenzéki előválasztással kapcsolatban úgy reagált, hogy rendkívül fontosnak tartja az előválasztáson való részvételt, hiszen ez a demokrácia ünnepe. Azáltal pedig, hogy az ellenzék képes volt megegyezni abban, hogy minden körzetben a legjobb jelölt mérettesse meg magát majd jövő áprilisban, valódi esély nyílik arra, hogy a kormánypártokat leváltsák.