Jakab Péter elszámoltat: Orbán Viktor börtönbe kerül, a fideszes képviselők és Polt Péter pedig bűnrészesek

Jakab Péter elszámoltat: Orbán Viktor börtönbe kerül, a fideszes képviselők és Polt Péter pedig bűnrészesek

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje egy hosszú, sok témát boncolgató interjút adott a 444-nek, következzenek a legütősebb mondatok:

Miről szól az országjárása (amelynek állomásairól az Alfahíren olvashat)?

"Fontos, hogy ne csak én mondjam el, hogyan látom az ország jelenét és jövőjét, hanem a választó is el tudja mondani, neki mi a problémája, ő hogyan él. Hogy utána még fel tudjam neki tenni azt a kérdést, hogy miben tudok neked segíteni, és erre a kérdésre megadja a megfelelő választ."

Miért ez a hangnem a parlamentben?

"És ha másra nem jó a kemény kérdés, csak arra, hogy bebizonyítsuk, a király meztelen, hogy nem egy tiszteletre méltó ember áll előttem, hanem egy tolvaj gazember, aki kifosztotta ezt az országot, és ettől megmozdulnak azok a választók, akik eddig csak legyintettek a politikára, akkor már elértem a célomat."

"Ha én milliókhoz tudok eljutni egy parlamenti felszólalással, akkor azt mondom, bánja a fene, hogy nem hívnak be a köztévébe, hogy ott hazugságokra reagáljak. Elmondom a parlamentben az igazságot."

Mi lesz akkor, ha Orbán Viktor válaszként beleböfög a mikrofonba?

"Elnézve az étvágyát, lehet, hogy ez be fog következni, de ez őt minősíti."

Mi lesz, ha kormányfővé választják?

"Akkor még a fideszes javaslatokat is megszavazom, ha azok szakmailag arra méltóak."

"Amikor kérdezik, hogyan lesz az elszámoltatás, akkor is – azon túl, hogy nagy vonalakban elmondom – azt szoktam mondani, hogy ez az a kategória, amiről nem beszélni kell, hanem majd meg kell cselekedni."

"Az elszámoltatáshoz: első nap lehet kezdeményezni az uniós ügyészséghez való csatlakozást, és ezt meg is kell tenni. Pénz nem kell hozzá, csak akarat."

Polt Péter?

"Nem, ő bűnrészes lesz, akit le kell csukni, amiért asszisztált a nemzet kifosztásához."

"Romániában van erre működő példa. Nem kell nekünk feltalálni a spanyolviaszt. Romániában van egy antikorrupciós ügyészség, egy olyan legfőbb ügyésszel, aki azóta már az uniós ügyészséget vezeti, mert jó volt a referenciája."

"Én nem fogom nézni, hogy DK-s, MSZP-s, fideszes, jobbikos követte el a bűnt, csak arról fogok gondoskodni, hogy a bűn ne maradjon büntetlenül."

A főpolgármester miért mondta azt, hogy őt Zuglóban elássák, ha visszatér?

"Én azt mondom, a főpolgármester maradjon főpolgármester, és tegyen rendet a városban."

Budapest vs. vidék?

"Az előválasztást meg lehet nyerni a fővárosból. Logisztikailag viszonylag könnyű, mert kitesznek pár sátrat, ahol nagy az átmenő forgalom, két villamosmegállónál nem kell többet utazni ahhoz, hogy valaki leszavazzon. Vidéken ez egy kicsit nehezebb, mert ott naponta kétszer jár a vonat meg a busz."

"A nagyvárosok meg Budapest már legyőzte a Fideszt.A vidék viszont nem, és ez a vidék azt mondja, hogy nekik Jakab Péter kell, a vidék hangja."

"A főpolgármester mozgósítsa Budapestet, én pedig miniszterelnök-jelöltként megszólítom a vidéket."

"Lehet, hogy Karácsony Gergő vagy Dobrev Klára nem tudja a vidéki szavazókat megszólítani, de nem baj, akkor majd ők hozzák a nagyvárosokat. Lehet, hogy ők egy kicsit finomabban beszélnek, mint én, de nem baj, mert biztos, hogy valaki meg azért szavaz rájuk, mert a finomabb hangot szeretik."

"Ha én a vidéket meg tudom szólítani, ha a véres kardot körbe tudom hordozni az országban, és harcba tudom szólítani a magyar embereket – mert vágyják a harcot, és győzni akarnak –, akkor tényleg meglesz a győzelem."

Elemző: A Jakab Péter által felvázolt program és aktív vidéki jelenlét jó irány

Ahogy arról az Alfahíren is beszámoltunk, Jakab Péter ma reggel a közösségi média oldalán programpontokban foglalta össze, hogy hogyan oldaná meg a magyar vidék aktuális problémáit. A programmal kapcsolatos kérdéseinkre Tóth Tamás, az Iránytű Intézet vezető elemzője válaszolt. Tudjuk, hogy az előválasztáson sok múlik majd a vidéki szavazókon, mennyire tudhatja Jakab Péter megszólítani a vidéki választókat ezekkel a programpontokkal?

A pedofilellenes törvény megszavazása?

"De ha én nem szavazom meg ezt a törvényt, ami nagyon sok jobbikos szavazó igazságérzetével harmonizált a pedofilellenes fellépés miatt, és ezek a szavazók elpártolnak tőlem, mondjuk vidéken, akkor ki fogja őket megszólítani? Karácsony Gergely vagy Dobrev Klára? Nem."

Orbán Viktor következő 20 éve?

"A börtönválogatott csapatkapitánya lesz, nem a Fidesz frakcióvezetője. Ez a célunk."

Megússzák a fideszes parlamenti képviselők?

"Ezek mind bűnrészesek. Ezért nem értettem, hogy a Tarlóst miért kell kitüntetni. A kis fideszes hivatalnoknak, aki félelemből kiszolgálja ezt a rendszert, én békejobbot kínálok, de aki csúcsvezetőként építi, azt én nem tudom tolerálni."