Jakab kíméletlenül reagált Orbánra: "Aki csak élősködik a nemzet testén, az koplalni fog"

Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, a Kossuth Rádió stúdiójában Budapesten 2021. augusztus 22-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Jakab Péter pénteken közzétett Facebook-posztjában a szokásoshoz mérten is csípősen reagált a miniszterelnök ma reggeli rádiónyilatkozata során elmondottakra, jelesül a megélhetéssel kapcsolatos kijelentésére. A Jobbik elnöke emlékeztetett, ma azt mondta a rádióban Orbán Viktor, hogy van egy rossz híre, merthogy szerinte csak abból élhetünk meg, amiért megdolgozunk.

"Mondja ezt úgy, hogy ő sohasem dolgozott, mégis dollármilliárdos lett, a magyar meg hiába dolgozik éjt nappallá téve, mégsem él meg belőle. De van egy jó hírem, Orbánnak rossz" 

- fogalmazott az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje, aki a kíméletlennek ható hangnemet folytatva megígérte, hogy jövő tavasztól ez változni fog: 

"Aki mások munkájából akar megélni, aki csak élősködik a nemzet testén, az koplalni fog, aki viszont dolgozik, az meg is fog élni a munka gyümölcséből. Mert nem csak túlélni akar az ember, hanem élni is"

- szögezte le meglátásait Jakab Péter.