Földi István kiáll az MSZP által bevádolt jelölttársai mellett

Földi István
Földi István
Béli Balázs / Alfahír

Közösségi oldálán hívta fel a figyelmet arra Földi István, a Jobbik jelöltje az előválasztáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú egyéni választókerületében, hogy miközben a legtöbb ellenzéki párt elnöke ma egész nap megállás nélkül azon dolgozott, hogy visszaverjék a Fidesz aljas támadását, addig Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke jobbikos jelöltek ellen nyújtott be több etikai beadványt az Országos Előválasztási Bizottság felé.

Tóth azt szeretné elérni, hogy ezeket a jelölteket (Dr. Szabó Ervin és Süle Zsolt) zárják ki az előválasztási küzdelemből és ahogy arra Földi István rámutat:  mindkét körzetben az MSZP-s jelölt riválisairól van szó, tehát ezen jelöltek tönkretétele lehet a cél. 

Földi István már maga is megtapasztalta, hogy milyen az, amikor az MSZP valakit el akar távolítani az útjából, hiszen ahogy azt az Alfahíren megírtuk, korábban már őt is megpróbálta töröltetni a párt elnökségi tagja a jelölti nyilvántartásból, azonban akkor az Országos Ellenzéki Előválasztási Bizottság (OEVB) határozatban mondta ki, hogy a jobbikos politikussal szemben megfogalmazott vádak megalapozatlanok.

Dr. Szabó Ervin is reagált az őt ért vádakra közösségi oldalán, ebben leírta, hogy azért ment az előválasztási sátorba, hogy segítsen megoldani a mai hackertámadás okozta problémát, a választást természetesen nem befolyásolta, így áll a vizsgálat elé.

Süle Zsolt szintén közösségi oldalán válaszolt az MSZP feljelentésére, hazug és aljas mocskolódásnak nevezve a vele kapcsolatban felmerült vádakat kiemelve, hogy az MSZP közleményét a fideszes polgármester, alpolgármester és a fideszes tagok is népszerűsítik már.