Már az ukrán tanítását is bevezették egy kisvárdai iskolában, a Jobbik politikusa tiltakozik

Már az ukrán tanítását is bevezették egy kisvárdai iskolában, a Jobbik politikusa tiltakozik

Tóth Viktor, a Jobbik kisvárdai jelöltje az előválasztáson számolt be arról közösségi oldalán, hogy hivatalosan is bevezették az ukrán nyelv oktatását egy kisvárdai iskolában.

A Jobbik politikusa beszámolt ezzel kapcsolatban arról is, hogy pár hónapja felröppent már a hír helyben, miszerint az egyik kisvárdai iskolából két tannyelvű oktatási intézményt kreálnak (az ukrán lenne a másik nyelv),

mivel egyrészt már annyi színtiszta ukrán és ruszin családnak adtak magyar állampolgárságot, másrészt a foci-akadémia növendékeinek többsége is jobban beszéli az ukrán nyelvet, mint a magyart.

Mindezt támogatja a Fidesz országosan, miközben azzal kapcsolatban semmit nem tettek, hogy két évvel ezelőtt Ukrajnában gyakorlatilag betiltották a magyar nyelvű oktatást az ottani nyelvtörvénnyel - tette hozzá Tóth Viktor posztjában.

Kijev elfogadta a botrányos, kisebbségek nyelvi jogait felszámoló törvényt

Az ukrán parlament elfogadta csütörtökön a sokat vitatott nyelvtörvényt, amely ellen a közelmúltban hevesen tiltakoztak a kárpátaljai magyar szervezetek, mert szerintük felszámolja a kisebbségek valamennyi eddigi nyelvi jogát. A magyar külügyminisztérium eddig nem reagált. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

A Jobbik kisvárdai jelöltje azt szeretné, ha Magyarország végre széles jogokat biztosítana a magyar emberek számára is, ennek viszont az a feltétele, hogy a Fidesz eltűnjön a hatalom közeléből.

Az ukrán nyelv tanításának bevezetéséről a kisvárdai Somogyi Rezső Általános Iskolában az Ukrán Országos Önkormányzat (UOÖ) is beszámolt saját közösségi oldalán stílszerűen ukrán nyelven, amelyben üdvözlik és maximális támogatásukról biztosítják az intézkedést.