Csapadékos péntekünk lesz

Csapadékos péntekünk lesz

Az ország délnyugati felén fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a fátyolfelhőzet, az északkeleten lévő gomolyfelhők naplemente tájékán összeesnek - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írták, éjszaka tovább vastagszik a felhőzet, pénteken már többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, de átmenetileg szakadozottabbá, gomolyosabbá válhat a felhőzet. Az éjszaka második felétől délnyugat felől csapadékhullás kezdődik, egyre nagyobb területen elered az eső. Átmeneti szünet után a déli óráktól már záporok, zivatarok formájában érkezik a csapadék. Egy-egy intenzívebb gócot jelentős mennyiségű csapadék, jégeső is kísérhet lokálisan.

A szél csütörtökön többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Pénteken a keleties szél többfelé megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, azonban a kevésbé felhős részeken hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 10 és 16 fok között alakul, azonban a déli, délkeleti területeken magasabb értékek is előfordulhatnak.
{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}