Megkérdezték a kormánytól, hány gyerek műttette eddig át magát, a miniszterhelyettes lefagyott

Megkérdezték a kormánytól, hány gyerek műttette eddig át magát, a miniszterhelyettes lefagyott

Miután az Orbán-kormány a rettegett szélsőliberális tábort megelőzve Magyarországon elsőként tette közéleti témává a gyermekek és a homoszexualitás közötti elméleti kapcsolódást, ezzel a politikai-társadalmi önmerénylettel elérte, hogy a lakosság olyan perverziókról vitatkozzon, melyek létezéséről korábban nem is igazán tudott.

És nem is nagyon fog tudni, miután a vitás kérdések mögötti tartalom egyik része nem valós, másik pedig olyan marginális kisebbséghez tartozik, ami egyszerűen nem érdemel közfigyelmet.

Arra, hogy mennyire nincs tartalom a kampány mögött, Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár is rámutatott akkor, amikor a DK-s Sebián-Petrovszki Lászlónak adott írásbeli válaszában arra a viszonylag egyszerű – de több pontra osztott - kérdésre, hogy

Milyen gyakori a nemnek, különösen a kiskorú gyermek nemének a személyi adat- és lakcímnyilvántartásban történő megváltoztatása?

- egyszerűen nem tudott válaszolni. Olyannyira nem, hogy még próbálkozásra sem volt energiája, a képviselő mindössze egy sablonszöveget kapott arról, hogy az emberek személyes adatait a hatályos törvények szerint az anyakönyvbe szokták beírni. Ettől azért nem lettünk okosabbak.

Annak fényében, hogy felnőttek esetében akadályozva ugyan van, de tiltva nincs a nemváltó eljárás (az anyakönyvi bejegyzést lehetetlenítették el tavaly), tekinthetnénk a választ egyszerűen megtagadottnak is, hiszen ilyen adatsorokkal bizonyára rendelkezik az illetékes minisztérium - máskor ha a szükség úgy kívánja, sokkal bonyolultabb statisztikákat is képesek előrántani a fiókból.

Más kérdés persze, hogy a nemváltó műtéti eljárás 18 éves kor alatt eddig is tiltott volt, és az is marad, így különösebben nincs miről beszélni, hiába tüntették fel úgy a Párt hívőinek a Nemzeti Konzultációban, mintha valós kérdésekről dönthetnének nagy bölcsességgel.

Persze ha a kormány továbbra is napirenden akarja tartani ezt a kérdést, a köztévés reklámjaival elérve, hogy magyar gyermekek ezrei életükben először halljanak nemváltásról és bosszúpornóról, akkor ki tudja, mi lesz ennek a vége.