Halála előtt, az intenzíven ismerte be egy fiatal beteg, hogy hamis az oltási papírja

oltás, vakcina, koronavírus, covid, gumikesztyű, fecskendő, ampulla
Elhasznált gumikesztyűk, fecskendők, ampullák az oltás napján Békésen, a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban 2021. szeptember 2-án. A diákokat a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával oltották be.
MTI/Lehoczky Péter

Egy fiatal koronavírus-fertőzött akkor vallotta be, hogy hazudott az immunitásáról, és valójában hamis oltáspapírral rendelkezik, amikor már semmit sem tudtak tenni az élete megmentéséért. Nem sokkal azután, hogy beismerte a csalást, meghalt – számolt be a romániai esetről a foter.ro.

Az esetet Ioana Codru, a Szeben megyei sürgősségi kórház intenzív osztályának főorvosa mesélte el a sajtónak, az orvosok szerint

sokan az intenzív osztályon kérik az oltást, de akkor már túl késő.

A hamis oltási igazolással tragikus módon lebukott beteg esete még a tapasztalt orvosnőre is hatással volt, a negyedik járványhullám legmegrázóbb eseteként írta le a történteket, főleg azért, mert az áldozat fiatal volt.

A kórházban ápolt súlyos betegek szinte elsöprő többsége nem élt az oltás lehetőségével, aki oltottként mégis megfertőződött, és intenzív ellátásra szorult, gyorsabban leküzdötte a betegséget, mint az oltatlanok – írták.