Kósa Lajos koronavírusos, kórházba került súlyosbodó tünetei miatt

Kósa Lajos koronavírusos, kórházba került súlyosbodó tünetei miatt

Kósa Lajos koronavírus-tesztje szombaton lett pozitív, súlyosbodó tünetei miatt került kórházba - írja a Blikk. A lap információját a Fidesz-frakció sajtóosztálya megerősítette.

Közölték, 

a politikust a debreceni Kenézy kórházban kezelik, állapota stabil, kielégítő.

Habár a lap elérte telefonon a politikust, Kósa nem beszélt állapotáról. A Blikk szerint egy kétágyas szobában fekszik, feltételezhetően megtámadta tüdejét is a vírus, de egyelőre nem volt szükség intenzív ellátásra.

Kósa Lajos korábban két oltást kapott, így jó eséllyel nem alakul ki nála súlyosabb tünet.

Mint ismert, a fideszes politikus csütörtökön a parlamentben járt, a Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén már megfertőzve, de még tünetmentesen érkezett, ebből következően ugyanakkor nincs kizárva, hogy mást is megfertőzhetett.

Frissítés

Kósa közben Facebook oldalán azt írta, tűrhetően van, de a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban ápolják. A bejegyzésében azt írta, hogy pár napon belül túl lesz rajta, de az orvosok szerint oltás nélkül „csúful járt volna”.

„Ne sokat variáljon, aki még nem kapott oltást: igyekezzen vakcináért, mert a vírus nagyot üt” - fogalmazott.

Mint megírtuk, múlt csütörtökön meghallgatta a Honvédelmi és Rendészeti bizottság a Pegasus-ügy kapcsán Pintér Sándor belügyminisztert és Hajdu Jánost, a TEK-főigazgatóját, a fideszes Kósa Lajos a Honvédelmi és Rendészeti bizottság elnökeként elismerte, hogy a Belügyminisztérium beszerezte a Pegasus nevű kémszoftvert, amiben ugyanakkor nem lát kivetnivalót.

Magyar kémszoftver-vásárlás: levelet írt Stummer János az NSO Group vezetőinek, hogy kiderüljenek a részletek

Miután Kósa Lajos a múlt héten beismerte, hogy a magyar kormány megvásárolta a Pegasus-szoftvert, Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke levelet küldött az izraeli NSO Group vezetőinek, hogy tájékoztatásért kérjen arról, amiről a magyar kormány nem hajlandó beszélni. Vagyis arról, hogy

Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint ugyanakkor Kósa Lajos ezzel minősített információt hozott nyilvánosságra, ezzel pedig a Büntető Törvénykönyv 256. paragrafus (1) bekezdés alapján minősített adattal való visszaélést követett el, amely a jogszabály szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.